IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи всъдеходната E-Class

Моделът All-Terrain идва с 4Matic и въздушно окачване

Mercedes представи всъдеходната E-Class

Само преди няколко месеца Mercedes-Benz разкри, че подготвя всъдеходен вариант на новото поколение E-Class. Моделът е вече готов и ще бъде представен пред публика в края на този месец по време на автосалона в Париж.
Mercedes представи всъдеходната E-Class
Mercedes-Benz E-Class All-Terrain, както е пълното име на модела, е създаден като пряк конкурент на автомобили от категорията на Audi A6 Allroad, Volvo V90 Cross Country и Subaru Outback. Той е оборудван със задължителните за подобна машина увеличен просвет, задвижване към четирите колела и отличителен дизайн.

В сравнение със стандартната E-Class новият All-Terrain демонстрира различна радиаторна решетка, специфични брони, допълнителни прагове и защитни елементи по каросерията, включително на арките на калниците.

Автомобилът разполага още в базовото си оборудване със системата за задвижване на четирите колела 4Matic, която е програмирана с нови настройки за по-добро представяне на лоши терени. Също като стандарт се предлага адаптивното въздушно окачване Air Body Control, което позволява регулиране на просвета с до 35 мм. Така клирънсът на модела може варира между 120 и 156 мм.

В оборудването на E-Class All-Terrain са включени също специални джанти и гуми, които предоставят максимални проходимост и комфорт на всякакъв вид терени, се казва в съобщението. Електронната система с различни режими на работа - Dynamic Select, е допълнена с нова функция за офроуд движение. Тя променя настройките на системите за стабилност, на окачването и на задвижващия тракт.

По време на автосалона в Париж моделът ще се появи в една-единствена версия - E220d 4Matic All Terrain. Тя разчита на 2,0-литров дизел със 194 к.с. и 400 Нм. Ускорението 0-100 км/час при модела отнема точно 8 секунди, а максималната скорост е ограничена електронно на 232 км/час. В началото на следващата година в гамата ще бъде включен и по-мощен дизел с 6 цилиндъра - E350d.

Всички подробности, включително цените, ще бъдат разкрити по време на премиерата в Париж.

0 от 500