IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda празнува 20 години от пускането на новата Octavia

Моделът излиза от завода през септември 1996 година

Skoda празнува 20 години от пускането на новата Octavia

Най-популярният и най-добре продаван модел на чешката марка Skoda празнува 20 години от пускането си на пазара. Това е Octavia, чийто първи екземпляр слиза от поточните линии на завода в Млада Белослав през септември 1996 година.
Skoda празнува 20 години от пускането на новата Octavia
Спортните версии RS с 4х4 на третото поколение Octavia

Разработването на Octavia стартира през 1992 година, или по-малко от година след влизането на Skoda под шапката на VW Group. Моделът е базиран на платформа на германския концерн - PQ34, използвана за редица други модели, сред които Volkswagen Golf и Audi A3.

Автомобилът на чешката компания, предлаган във версии хечбек и комби, се отличава с достъпна цена и увеличен простор, като бързо печели симпатизанти. От първото поколение на Octavia са реализирани 970 000 хечбека (седана) и 470 000 комбита.
Skoda празнува 20 години от пускането на новата Octavia
Първото поколение Octavia

Успехът на първата Octavia обаче бледнее пред постижението на второто поколение. То се предлага с по-широка гама мотори и опции, като са реализирани 1,6 млн. седана и 900 000 комбита. Второто поколение също използва платформата на Volkswagen Golf - PQ35, но от петата му генерация. Автомобилът се произвежда между 2004 и 2012 г.
Skoda празнува 20 години от пускането на новата Octavia
Второто поколение Octavia

На пазара в момента е третото поколение Octavia, което бе избрано за Автомобил на годината в България. Този модел, отново предлаган като седан и комби, използва най-новите технологии на Volkswagen Golf, включително платформата MQB, адаптивното окачване и най-модерните агрегати.

Производството му се осъществява в Китай, Русия, Индия, Казахстан и разбира се - в Европа.
Skoda празнува 20 години от пускането на новата Octavia
Третото поколение Octavia

Самото име Octavia обаче се появява още през 1959 година, когато Skoda пуска компактен семеен автомобил с 1,1- и 1,2-литрови мотори. Първата Octavia е осмият пореден модел в историята на марката, откъдето идва и името й.
Skoda празнува 20 години от пускането на новата Octavia
Оригиналната Octavia

Тагове: skoda octavia
0 от 500
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Шкода Остави я ;)
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    хахах ( преди 7 години )
    Евала, страхотна логика..никнете като гъби беййй, образовани,професионалисти, бе има и такива дето бутат ..на някой строеж РК1 хахха..
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    оня най-долния .. ( преди 7 години )
    карбончо кара дачия и за тва сменя накладки на +100к км. големо бутане по пътищата пада!ахахахах
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ами то колата ти вече струва 7-8 к.лв, ти си дал 4 бона за компютър "друго нищо не се е развалило" хи..хи!!!
  • #17
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Здравейте, моята октавия 2 /1,9 дизел, 105 к.с./ стана на 11,5 год. /закупихме я март 2005г./ и сега е на 110 000 км., но накладките са оригиналните - може би защото се кара основно извънградско и по-спокойно. Миналата година се развали компютърът и го сменихме с оригинален от Еуратек за 3600 лева с ДДС. Друго не се е разваляло по колата.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    хахахха ( преди 7 години )
    Е ти изби рибата просто..няма такъв смях..ти откога намери комп.да пишеш бре ***.Ако имаше идея зашо е написано така нямаше апострофираш ,но за жалост си безкраен ***.Върни се из темите и ще разбереш зашо дОшевно болен и душевно болен са едно и също понятие..плосък плосъък...Очевидно заразата се разпространява..дОшевно болните стават много ,ми и жълтеница ги налегна.. хахха
  • #15
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До.. oIo ( преди 7 години )
    дУшевно бе ***, дУша се пише а не дОшо!kkk)))
  • #14
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до долнопробния ( преди 7 години )
    Пич,оплетеняк има и си ти..случайно да ти хрумва в манерката че влизат и пишат повече хора по една тема.Обсебени от методите на квадратната капла съвсем обезумяхте.Колко требе да си болен да мислиш че един и същи си пише като 5 човека..диагнозата ти е като на онзи..Дошевно-болен.
  • #13
    3 rate up comment 5 rate down comment
    До по-долния ( преди 7 години )
    А бе ти съвсем се оплете в лъжи и измами! 1-во се пишеш като "край" дето сменял накладките на шкодата на 100000км, после друг те репликира, че лъжеш, ти му отговаряш, след това не си бил карал шкода!?Или си некой робин худов - защитника на шкодаджиите!Аман от оплетеняци тук!
  • #12
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    не ве "колегата" има първата в света Шкода с керамични дискове и карбонови накладки! )))))))))))