IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot разкри новото 3008 DKR

Машината ще замести предшественика си в новото издание на Рали Дакар

Peugeot разкри новото 3008 DKR

Peugeot ракзри новото 3008 DKR
Team Peugeot Total и Red Bull разкриха информация за новия рали автомобил Peugeot 3008 DKR, който ще замести стария 2008 DKR в предстоящия сезон на легендарното състезание Дакар.

Изцяло новият 3008 DKR е разработен на базата на новото поколение на модела на френската марка, като за разработката са били необходими осем месеца.
Peugeot ракзри новото 3008 DKR

Основните технически характеристики, върху които Peugeot Sport са наблегнали, са подобреното окачване и модифицираният двигател. Промените в амортисьорите и геометрията целят да подобрят поведението на колата, охлаждането, както и масата, която е запазена въпреки няколкото допълнителни укрепващи елемента и добавянето на климатична система.

Измененията в шест-цилиндровия twin-turbo дизелов двигател са направени, за да може френският тим да отговаря на новия регламент на FIA, според който дизеловите автомобили с 2 задвижващи колела трябва да са с намален диаметър на входящия въздухопровод от 39 на 38 мм. Загубата от 20 к.с. заради тази промяна обаче, е компенсирана от улеснената работа на двигателя при ниски обороти, се казва в съобщението.

Основната цел пред Team Peugeot Total и Red bull е нова победа в следващото издание на ралито, която ще осигури защита на титлата на французите.

Екипажите на отбора ще бъдат същите през 2017 г. Стефан Петерханзел/Жан Пол Корте, Карлос Сайнц/Лукас Круз, Сирил Депре/Давид Кастера и Себастиан Льоб/Даниел Елена ще стартират в Дакар 2017 с четири нови 3008DKR.
Peugeot ракзри новото 3008 DKR
Рали автомобилът ще бъде представен пред публика на автоизложението в Париж в края на месеца.

0 от 500