IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai ще прави още по-евтин кросовър

Производството на компактния модел ще стартира през 2018 г.

Hyundai ще прави още по-евтин кросовър

Корейската компания Hyundai ще пусне на пазара нов кросовър, който ще бъде с по-малки размери и на по-ниска цена от модела Creta. Премиерата на автомобила трябва да се състои на автосалона Auto Expo, който ще се проведе в Индия през 2018 г.

Именно в тази държава ще бъде съсредоточено производството на автомобила, който ще се предлага и на други пазари, съобщава изданието Car and Bike, което се позовава на източници от ръководството на марката.
Hyundai ще прави още по-евтин кросовър
В началото на 2016 г. корейците представиха концептуалния модел Carlino, като се очаква именно той да бъде в основата на бъдещия сериен автомобил. В дизайна на кросовъра ще бъдат използвани също така елементи от новата генерация на хечбека Hyundai i30, както и на всъдехода Tucson.

Предвижда се машината да бъде изградена на удължена версия на платформата на Hyundai Grand i10. Голяма част от компонентите ще бъдат взети от Hyundai i20 и Creta. Последният модел също бе създаден в Индия, но вече се произвежда и в други държави. Именно от него ще бъдат заимствани и двигателите - бензинови с обем 1,4 и 1,6 литра, както и 1,6-литров дизел.
Hyundai ще прави още по-евтин кросовър
Главни конкуренти на малкия всъдеход на Hyundai в Индия ще станат Ford EcoSport, Maruti Suzuki Vitara Brezza и Mahindra TUV300. Пускането на кросовъра принуди корейците да спрат работата по създаването на друг свой модел - миниван, който също трябва да се произвежда в Индия.

Снимка: Hyundai

Тагове: hyundai creta carlino
0 от 500