IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia увеличава производството си

Компанията откри нов голям завод в Мексико

Kia увеличава производството си

Корейският производител Kia Motors откри нов завод. Той се намира в Мексико, като строителството му стартира още през 2014 г. Това е 14-ото предприятие на компанията в света, като 8 от тях са на територията на Южна Корея. Размерът на инвестицията в завода превишава 3 млрд. щатски долара.
Kia увеличава производството си
„Новият завод на Kia показва амбициите на компанията ни да се нареди между водещите автомобилни производител в света. Неговата продукция ще отговаря на най-високите стандарти като това ще може да бъде оценено не само от клиентите ни в Мексико, но и в Северна и Латинска Америка”, заяви президентът на Hyundai-KIA Motor Group - Чун Мон Ку.
Kia увеличава производството си
Предприятието се намира в град Пескуерия, щат Нуево Леон, като ще може да произвежда 400 000 автомобила на година. С неговото пускане глобалните производствени мощности на компанията ще преминат 3,56 млн. единици на година.
Kia увеличава производството си
Работата на завода стартира още през май тази година, като засега в него се произвежда само моделът Cerato/Forte. Догодина към модела ще се присъедини американската версия на K2/Rio, която предстои да бъде представена до края на годината.

Снимки: Kia

Тагове: kia motors
0 от 500