IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen показа новия Crafter

Товарният автомобил е по-безопасен и по-икономичен от предшественика си

Volkswagen показа новия Crafter

Премиерата на новото поколение на товарния Volkswagen Crafter се състоя във Франкфурт, като екип на Automedia.bg присъства на събитието. Новият фургон е станал по-безопасен и по-икономичен, благодарение на големия брой модерни електронни асистенти, с които е оборудван.
Volkswagen показа новия Crafter
Освен това машината се предлага в огромен брой модификации с различно разстояние между двете оси и различен обем на товарния отсек. В основата на Crafter е изцяло нова платформа, изградена само от инженерите на Volkswagen. Досегашният модел делеше едно шаси с Mercedes-Benz Sprinter.
Volkswagen показа новия Crafter
Въпреки традиционния си ъгловат дизайн, Crafter демонстрира челно съпротивление от 0,33, което официално е обявено за най-доброто в сегмента. Благодарение на това е свален разходът на гориво на автомобила, а също така значително е подобрен и акустичния комфорт в кабината.
Volkswagen показа новия Crafter
Клиентите на модела ще могат да избират между предно, задно или 4х4 задвижване, а също така и между 4 варианта на мощност на мотора. Фургонът е оборудван с модернизиран 2,0-литров дизел, развиващ мощност от 102, 122, 140 и 177 к.с. При последната версия моторът е получил допълнителна турбина. Двигателят отговаря на стандарта Евро-6, като може да бъде комбиниран като с 6-степенна механична кутия, така и с автомат със същия брой предавки.

Новият VW Crafter е достъпен с цели 4 начални нива на оборудване, като в тях влизат голям брой асистенти за безопасност. Сред тях е система ESP, която отчита и действията на теглено ремарке. Има и адаптивен круиз-контрол, както и система за следене на пътната лента. Като опция се предлагат и завиващи фарове.

Цените на базовия вариант стартират от 28 000 евро.
Volkswagen показа новия Crafter
Товарната машина се произвежда в новия завод на Volkswagen, който е разположен в близост до Познан (Пол). Това е второто предприятие на компанията в страната, като в първото - отново до Познан, се сглобява Caddy. Амбициите на марката са да предлага фургона не само в Европа, но и в Южна Америка, Азия, Мексико, Канада, а също така и в САЩ, но на по-късен етап.

Снимки: Automdedia.bg, Volkswagen
 

Тагове: volkswagen crafter
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    VM Motori.. ( преди 7 години )
    Ти пък много ги разбираш италианските мотори.. я напиши ти какво шофираш.аман от теоритици и хвалипръцковци.То и баба ти няма нищо общо с жените..карай си трошките и не се занимавай с останалите. Във форумите за тоалетни апропо пише само за пробити италианки...от евтините , че има други лачени...*** са доста парички.
  • #7
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Какво лошо съм написал?Фолксваген имаха нужда от качествени двигатели и за тази цел избраха да ползват двигателите на ФИАТ.Резултатите са видими.Сами нямаше да постигнат нищо.
  • #6
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    VM Motori вече е изцяло собственост на ФИАТ и си продават и си ползват техните двигатели, както и когато искат. А ти спри да се занимаваш с ФИАТ, защото явно си фен на VW, които нямат нищо общо с автомобили - те са бараки. Влез във форум за тоалетни и бараки и там разправят фантасмагорий. Ако пък започнат да ползват двигатели на ФИАТ, може и да свалят разхода и покрият еко нормите от VW. Иначе нямат шанс.Тамън и от дефектите ще се отърват, ама немските тикви са дебели и закърнели.
  • #5
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Грозен като муцуната на баба Меркел.Сглобявал го е бай Мехмед.
  • #4
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Момко, ти с тези фиатски двигатели си се побъркал."Fiat Group Automobiles acquired the remaining 50% stake of VM Motori S.p.A. owned by General Motors,[6] on 28 October 2013.[7]"Поради това, че Фиат изкупиха дела си от GM, в момента техните двигатели се ползват преимуществено и само от концерна Фиат-Крайслер.VM Motori продават двигатели за товарни машини, но изключителните права за тези продажби извън Италия се държат от немската фирма "MTU Friedrichshafen", така че можеш да спреш да бълнуваш
  • #3
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    По-икономичен ще е със сигурност.Благодарение на новите двигатели на ФИАТ, които ползва Фолксваген това е съвсем в реда на нещата.
  • #2
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Platena statiq automedia pokanena i nqma da vuzxvalqva nemskiqt koptor!
  • #1
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 7 години )
    Личи си почерка на новите германци - сирийските индженери.