IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai показа новото поколение i30

Създаденият в Европа модел ще има премиера в Париж

Hyundai показа новото поколение i30

Новият Hyundai i30 ще бъде представен пред публика в края на този месец, но корейската автомобилна компания вече разпространи снимки и пълна информация за модела. Това е напълно ново поколение на хечбека с 5 врати, чиито продажби в Европа ще стартират в началото на 2017 г.
Hyundai показа новото поколение i30
Третата генерация на i30 е специално създадена за европейския пазар, като е продукт на инженерните и дизайнерски центрове на Hyundai на Стария континент.

Моделът е снабден с новия дизайн на марката, който ще виждаме и при следващите й модели. Сериозна промяна има и в интериора, които залага на материали с високо качество, по-високо оборудване и повишена ергономичност.

В сравнение със своя предшественик новият i30 е с 40 мм. по-дълъг, с 15 мм. по-широк и с 15 мм. по-нисък. Така дължината на хечбека вече достига 4340 мм, широчината - 1795 мм., височината - 1455 мм, а междуосието се простира на 2650 мм.

Използваната за модела олекотена и заздравена нова платформа е позволила на инженерите да отделят за багажника внушителните за сегмента 395 литра обем, което е с 15 литра повече от лидера Volkswagen Golf.

В оборудването на новия i30 са включени редица технологии за безопасност, сред които умен автопилот, система за автоматично спиране при опасност, автоматични дълги и къси светлини, система за поддържане лентата на движение и много други.

Гамата двигатели е представена от три бензинови и три дизелови агрегата. Базов за модела е бензиновият 1.4 MPI със 100 к.с., а след него се нарежда новият 1,0-литров турбо двигател със 120 к.с. Върховият бензинов мотор е 1.4 T-GDI с мощност 140 к.с. Дизелът е 1,6-литров, като предлага три различни мощности - 95, 110 и 136 к.с. Агрегатите се куплират с ръчна кутия с 6 степени, но за най-мощните бензинов и дизелов се предлага и автоматична трансмисия DCT със 7 степени.

Допълнителни подробности за третото поколение на Hyundai i30 ще бъдат изнесени по време на премиерата в Париж. Продажбите в Европа стартират в началото на 2017 г.

Тагове: hyundai i30
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    Интересно копие на Пежо отпред и Голф отзад! Изчерпаха ли се идеите!Относно обема на багажника от 395л е добро постижение. А багажника на Д сегмента, отдавна почват от 600л нагоре.
  • #6
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като дизайн крачка назад всравнение със сегашния i30. Интериорът е хубав,но не по-хубав от на сегашния модел,за сметка на това много напомня най-новото Пежо 308.Но и този, и сегашния i30 изглеждат по-добре от Голф 7 или прехвалената Астра.Само не трябваше да дават да работят по новия модел европейското дизайнерско студио на Хюндай,защото резултатът е скучноват.
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Вътре е страхотия.Иначе е някакъв тюрлю гювеч от Пежо308, Голф и БМВ1.
  • #4
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Шкода Октавия е седан. а този хюндай е хечбек.
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    БМВ 1 серия!!!
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ...да отделят за багажника внушителните за сегмента 395 литра обем, което е с 15 литра повече от лидера Volkswagen GolfВсъщност лидера в това отношение е Шкода Октавия с 590литра но тя не е типичен представител на сегмента. А такъв обем и в сегмент D трудно се намира
  • #1
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Във всеки случай ми харесва повече от Хонда Сивик от съседната статия.