IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Еърбеци пращат старата Mazda6 в сервиза

Акцията засяга около 42 000 автомобила в САЩ

Еърбеци пращат старата Mazda6 в сервиза

Японската компания Mazda обяви сервизна акция за седана Mazda6 от предишното поколение на модела. Проблемът е свързан с въздушните възглавници на автомобила, но няма общо с масивната сервизна акция на Takata.
Еърбеци пращат старата Mazda6 в сервиза
Въпросните дефектни еърбеци в Mazda6 са производство на японското подразделение на Continental. Именно доставчикът на части и оборудване е открил проблема, като е сигнализирал автомобилната компания по-рано тази година.

Въздушните възглавници в модела - Mazda6 производство между февруари 2008 и декември 2009 година, имат недостатъчна изолация на контролния модул, което може да доведе до корозия. В редки случаи този проблем може да причини отказ на обезопасяващата система, се казва в информацията.

Към момента сервизната акция е обявена единствено на пазара в САЩ. Японският производител ще подмени дефектните части с нови, като ремонтът ще бъде за сметка на компанията.

Моделите на Mazda6 от 2009-2011 година също ще бъдат подложени на ремонт заради проблем с въздушните възглавници. Той обаче е по-сериозен, тъй като засяга компонентите на Takata. При активирането на въпросните еърбеци е възможно те да експлодират, разпръсквайки смъртоносни парчета метал.

Проблемите въздушни възглавници на Takata са причинили смъртта на поне 10 души, като са ранили още най-малко 100. Те са използвани за предните две места на модели на редица компании, сред които Honda, Toyota, Nissan, Mazda, BMW, Ferrari, General Motors. Общият брой на засегнатите автомобили в световен мащаб превишава 50 млн.

Тагове: mazda6
0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    "недостатъчна изолация на контролния модул, което може да доведе до корозия"Тези чак сега ли го разбраха! След като всичките им модели са с опасност от корозияВъх, велики са!
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Кико ( преди 7 години )
    Е как откъде идва това "еърбеци"?Правилото е същото както множественото число на "Биг Мак". Моята класна навремето отсече, че е "Бици Маци", та такива ти ми работи! аеБаш, "еърбеци" си е! Стига сте се задявали с автора. :)
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Неграмотните ( преди 7 години )
    Моя грешка - еърбегове!
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Неграмотни ( преди 7 години )
    "Журналисти", че не знаете английски - това е очевидно. Но не знаете и родния си български език.Английската дума е "еърбеГ", т.е. `въздушна торба`а от това следва множествено число `ейрбегове`.Кой *** измисли това еърбеци - умът ми не го побира! Също като "суичър" вместо "суетшърт".
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "Всичко,което се намира далече от морето е провинция"-Ърнест Хемингуей.
  • #1
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    На драскача от днес.бг - седни си, слаб 2! "Еърбеци" и гюбеци можеш да мяташ на село, от където си дошъл да драскаш. Направо не знам от къде ги намират етези провинциални тройкари, честно! :))))