IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Въздушните възглавници на Takata отново убиха човек

Този път се взриви камион, пълен с проблемните предпазни компоненти

Въздушните възглавници на Takata отново убиха човек

Въздушните възглавници на компанията Takata вече предизвикаха най-голямата сервизна акция в история на световното автомобилостроене. Оказа се обаче, че те могат да бъдат опасни не само, когато са поставени в стандартен автомобил, но и когато се превозват с камион, съобщава Jalopnik.
Въздушните възглавници на Takata отново убиха човек
Именно такъв камион направо се взриви, докато се движеше по път в Тексас. Товарната машина била управлявана от 20-годишния Марио Родригес, който превозвал еърбеците от завода на Takata в Ийгъл-Пас и се ударил с кросовър Toyota. Камионът се запалил и след секунди се взривил толкова силно, че части от него били открити на около половин километър от мястото на инцидента.

Шофьорът успял да се измъкне от горящата машина и не е пострадал. Возещите се в автомобила водач и негов спътник били ранени и откарани в болница, но от взрива загинала 69-годишна жена, пред чийто дом е станал инцидентът. Сериозно пострадали са почти всички постройки в близост до мястото на катастрофата.

Властите в Тексас са започнали разследване, като основната идея е, че причината за взрива са пиропатроните на въздушните възглавници. Представители на Takata обаче отричат подобни твърдения, като според тях предпазните компоненти са били превозвани по всички правила за безопасност. От компанията настояват нейни експерти също да бъдат включени в разследването.

Снимка: Youtube   

Тагове: takata
0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Хой ( преди 7 години )
    Най вече твоята
  • #12
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    То и други катастрофи са ставали с композиции превозващи авточасти , НО участва ли Таката , задължително има смърт..то гърми и стреля на посоки.Дори и да не си собственик на въпросните възглавници...пак изгаряш. Качество естествено от Япония...ФАКТ
  • #11
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А те само немските дизели замърсяват.......АХХАХАхХхахахахахахахахахахаххахахах! Облъчени овце!
  • #10
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Доста немски майки са разплакали с доминацията си в техниката и убиването на немските компании.Иначе не повече от разплаканите майки от стотиците хиляди смъртни случаи от рак на белите дробове от азотните оксиди и фините прахови частици от немските тракалници.
  • #9
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Колко майки разплакаха японците???
  • #8
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Нали знаеш, че по знаковите дела не съда решава, а съдебните заседатели в САЩ???Не слущайно почти всяка голяма компания е съдена и осъждана за нещо. Те за това повечето компании сключват извънсъдебни споразумения, защото знаят, че влязат ли в съда няма да има прошка и рушвет. А това е законен начин да бутнеш пари и да се измъкнеш по тарлъци.
  • #7
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Takata-японската сила!!!
  • #6
    11 rate up comment 6 rate down comment
    до: д-р.Куртев ( преди 7 години )
    Трябва да си късоглед или просто сляп, за да не си разбрал от кого е зависим хАмериканския съд. Тя цялата държава САЩ е зависима от корпорациите и се управлява от тях, а той нашия ме пита за съда им!
  • #5
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тая статия и заглавие е писана от *** в екипа на комедиантите.Иначе е нормално да се взривят при положение, че има пожар. Все едно да се сърдиш на цистерна с газ, че се е взривила, защото е била изложена на открит огън.Поредната статия, която има за цел да омаловажи проблемите на ВАГ и да измести фокуса.
  • #4
    14 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ето виждате ли? Японските творения навсякъде оставят смърт и раздор.Японски камион превозва японски възглавници и се удря с японски джип и от цялото това нещо си отива една БЯЛА жена на преклонна възръст.Срам и позор