IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi потвърди A9, ще бъде електрически модел

Луксозният седан с автономия от 500 км. ще има система за автономно придвижване

Audi потвърди A9, ще бъде електрически модел

Audi подготвя изцяло нов луксозен седан, който ще разчита на електрическо задвижване. Машината ще бъде от сегмента на А8, като ще получи името А9, съобщава Autocar, цитирайки шефът на Audi Рупърт Щадлер.
Audi потвърди A9, ще бъде електрически модел
Неофициално изображение: Autocar

За Audi A9 се знае, че ще използва редица компоненти от концепцията e-tron quattro. Платформата пък ще бъде заета от Porsche Mission E, което очакваме да се появи на пазара още в края на следващата година.

Луксозната електрическа лимузина вероятно ще приеме означението A9 e-tron. Очаква се, че пробегът й с напълно заредени батерии ще достига 500 км. Акумулаторите с капацитет 95 кВтч и водно охлаждане ще бъдат разположени в пода на автомобила, а за задвижването ще отговарят три електрически двигателя.

Общата мощност на двигателите ще е около 500 к.с. Два от тях ще бъдат разположени на задната ос, а един - на предната. Така електрическият модел ще предлага задвижване към четирите колела, като се очаква спринтът от място до 100 км/час да отнема под 4,6 сек.

Автомобилът ще предлага индуктивно зареждане с електричество, което означава, че няма да се налага включването на щепсел в контакта. Към момента обаче подробности липсват.

За своя A9 e-tron германската компания подготвя и системата за автономно управление. Тя ще бъде от ниво 3, като ще дебютира на пазара още догодина на модела A8. Технологията позволява напълно автономно придвижване на магистрала със скорост до 60 км/час.

Audi A9 e-tron не само ще оглави гамата от модели на марката, но и ще постави началото на цяло семейство електрически коли. През 2020 година Audi ще има най-малко 3 електрически коли в гамата си, а към 2025 година електромобилите ще представляват 25% от нея, разкрива още Щадлер.

Към момента не е ясно точно кога A9 e-tron ще бъде представен. Пазарната му премиера обаче ще се състои преди 2020 година. Моделът ще се конкурира с електромобили от категорията на Tesla Model S.

Тагове: audi a9 e-tron
0 от 500
  • #20
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Поредното красиво Ауди, което подлуди Дошльовците! Бедните оризари колко само са жалки, личи им от коментарите!
  • #19
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Баровец ( преди 7 години )
    Ако изглежда по същия начин като на рисунката не ме интересува дали е на ток, дизел или на бензин. Купувам!
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пропуснали са най-важната функция, ще може лети захранван с био гориво - дарадонки на овце, обсег над 600 км!
  • #17
    7 rate up comment 12 rate down comment
    M ( преди 7 години )
    Ейййй, големи специалисти сте всички по-долу, бееееее. Как не са се сетили от Ауди да ви наемат за консултанти, че да дръпнат мощно.......
  • #16
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    аЛуди щели да вадят електричка.това да не е като оная електричка и онези хибриди които щяха да ги вадят а накрая казаха че нямало пазар за такива коли и продължиха да развиват дизелите си. сега запяха старата песен на нов глас. мога да се хвана на бас че 2020 няма да излезе и ще почнат пак да се оправдават какво ли не. това им е досегашната стратегия на целия концерн. чудя се само как има още хора да им вярват.
  • #15
    13 rate up comment 9 rate down comment
    пена ( преди 7 години )
    Швабите ще се скъсат да копират Тесла. Само дето са закъсняли с поне 6 години.
  • #14
    17 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Толкова вече си смесиха васалните марки, че това на картинката е 1.1 със новия Супърб. Закривай!
  • #13
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Айде бе аудито било по-голямо, то още не съществува ама по-голямо било :)Теслата тежи 2100 кг. Това ауди трябва да тежи 3 тона за да има толкова лошо време от 0-100. Е ако тежи 3 тона тогава ще се смея още по-силно.
  • #12
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Даа и един мармот...
  • #11
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Предложение ( преди 7 години )
    Мисля че АУДИ можем да ги прекръстим на АудиЩЕ!