IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti отново се насочи към луксозен седан

Компанията смята да пусне съперника на Rolls-Royce Phantom

Bugatti отново се насочи към луксозен седан

Ръководството на компанията Bugatti отново се е върнало към идеята за разработка на серийна версия на луксозния си седан Galibier. Това съобщава изданието Autocar, като цитира президента на френската марка Волганг Дюрхаймер.
Bugatti отново се насочи към луксозен седан
„Никога не съм бил равнодушен към този автомобил, най-малкото защото той предлага редица революционни решения, които никой до момента не е използвал за серийни модели”, коментира Дюрхаймер.

Очаква се серийната версия на Galibier да бъде изградена на модернизирана версия на модулното шаси на Volkswagen – MSB, което е в основата на новото поколение на Porsche Panamera. Същата платформа ще бъде използвана и за бъдещите модели на Bentley. Идеята е седанът на Bugatti да може да се пребори за клиенти с приемника на Rolls-Royce Phantom, който трябва да се появи през 2018 г.

По думите на Дюрхаймер бъдещият седан е един от четирите основни продукта, които ще предложи компанията му. Той не разкри какви ще бъдат останалите, но се твърди, че Bugatti ще предложи голям електрически всъдеход. Моделът ще се превърне в идеологически приемник на класическия Type 41 Royale, като ще трябва да се конкурира с първия кросовър на Rolls-Royce, който вероятно ще се казва Cullinan.

Освен това в Bugatti смятат да пуснат и още един спортен модел, който да се разположи под Chiron в моделната гама на марката. Най-вероятно на клиентите ще бъде предложена и хибридна суперкола.

Снимка: Bugatti

Тагове: bugatti galibier
0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 8 rate down comment
    кадка ( преди 7 години )
    С 15 млрд. долара само за щатите по извънсъдебни споразумения, не за Галивер, а скоро и за нов модел на Гоуф няма да има средства :)))
  • #2
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо до striker ( преди 7 години )
    Аз това от кога го разправям!?Това е тая платформа на Алуди където Троше не я искаха.Тия тръгнали koнkypeнт на Ролс Ройс да правят с някакъв друсалник, ще падна от смях.СОЦваген нямат една кола с возия доближаваща се до тази на BMW E39 Ролсове сънуват.
  • #1
    20 rate up comment 10 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    "Очаква се серийната версия на Galibier да бъде изградена на модернизирана версия на модулното шаси на Volkswagen MSB, което е в основата на новото поколение на Porsche Panamera. Същата платформа ще бъде използвана и за бъдещите модели на Bentley..." - ей това описва цялат аим работа на СоцВАГЕН! Всичко е на платформ ана Гоуфо,хахах! Еб..м ти и Поршето, и Бентлито,хахах! Всичко е едно, само табелката е различна:)