IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американците все по-доволни от евтините коли

Масовите марки настигат премиум автомобилите в САЩ

Американците все по-доволни от евтините коли

Американската организация American Customer Satisfaction Index (ACSI) състави класация на удовлетвореността на местни шофьори от техните автомобили. Авторите на проучването са категорични, че масовите марки все повече се доближават до премиум брандовете, които досега заемаха водещите места.
Масовите марки настигат премиум-автомобилите в САЩ
„В момента клиентите на практика не виждат разлика между масовите и премиум автомобилите. Тоест, защо да плащате повече, ако в качеството няма голяма разлика? Ексклузивността вече не е достатъчна”, коментира председателят на Съвета на директорите на ASCI Клас Форнел.

В изследването са участвали близо 4000 американски потребители, които са оценявали 24 марки. Максималната оценка е 100 т., като на първо място с 87 е Lincoln. Второто място е за Honda – 86, а третото си поделят BMW и Toyota – по 85.

В първата десетка влизат още Lexus, GMC, Subaru и Infiniti, които събират по 84 т., както и Audi и Chevrolet – по 83.

На обратния полюс са Volkswagen със 78 т. и Acura със 76.

Според експертите отстъплението на Volkswagen се дължи най-вече на скандала с манипулираните дизелови двигатели на концерна, който доведе и до сериозен отлив на клиенти зад Океана.

Снимка: Lincoln

 

0 от 500
  • #2
    11 rate up comment 10 rate down comment
    :) ( преди 7 години )
    Ако имат няма да си вземат Тойота ами Лексус. Май не четеш че немците ги имат за последна дупка.
  • #1
    14 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А в същото време ръста за тая година при премиум марките е налице. Хората си дрънкат глупости, доволни са от тойотата щото е 40% по евтина, ама ако имат пари веднага се купува Мерцедес. Тая работа е ясна отдавна, то и от голфовете в европа са доволни ама.....като немаш кинта и от велосипеда си доволен, колко е еко и здравословно и ЕВТИНО.....