IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini удвоява производството

С новия SUV компанията планира да пуска по 7 000 коли годишно

Lamborghini удвоява производството

Lamborghini удвоява производството
Концепцията Urus, с която Lamborghini анонсира своя всъдеход. Снимка: Ройтерс

Производителят на ултимативни автомобили Lamborghini очаква да увеличи най-малко два пъти производството си до 7000 автомобила годишно през 2019 г., след като пусне нов високопроходим автомобил, съобщава БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Главният изпълнителен директор на Lamborghini Стефано Доменикали посочи пред агенцията, че компанията планира да произвежда годишно 3500 от суперавтомобилите си, като допълни, че въпреки това фокусът върху спортните автомобили ще бъде запазен.

Доменикали, който бе назначен за главен изпълнителен директор през февруари, отбеляза, че производителят планира да разшири дилърската си мрежа по света с около 20% до 160 спрямо сегашните 132. Около 30% от дилърствата и продажбите на компанията са в САЩ - най-големия пазар на автомобилопроизводителя. Автомобилният производител продаде рекордните 3245 коли по света през 2015 г., включително малко над 1000 в САЩ.

Lamborghini открива 500 нови работни места и удвоява размера на завода си в Сант'Агата Болонезе в Италия, като част от инвестиция на стойност стотици милиони евро, обявена през 2015 г.

Новият високопроходим автомобил на марката, която е част от концерна Volkswagen, ще бъде пуснат в продажба през 2018 г. при първоначална цена 200 хил. долара.

Доменикали отбеляза, че желае да поддържа обема на марката ограничен. Компанията представи модела си Centenario Roadster в Калифорния и отбеляза, че вече е продала 20-те роудстъри, които сглобява, при първоначална цена от 2 млн. евро преди облагане с данъци.

До 2020 г. Lamborghini планира да пусне високопроходим плъг-ин електрически хибрид, както и автомобил с нулеви емисии вредни газове.

Тагове: lamborghini urus
0 от 500
  • #5
    7 rate up comment 3 rate down comment
    ad ( преди 7 години )
    Имат извънземна визия, но Ферари са спортистите!!!
  • #4
    7 rate up comment 7 rate down comment
    primorack ( преди 7 години )
    Lamborghini са по-добри от Ferrari?!?!?!? В кое? Ако имаш предвид дизайна мога да съглася с теб. Ама всичко останало е в полза на ферарито, освен ако не искаш да ходиш зимата на Боровец. За там става. Като технологии и иновации също са много зад червените кончета. Ти само виж последния им модел. Струва 2 мил. евро идва с автоматик (а не с DCT като всяка нормална спортна кола), двигателя му не е с директно впръскване на горивото и много други.
  • #3
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    хАхАхА Ферари е далече над ламбо и производните му. Да ламбо са шумни и ръбати, но не се доближават дори и близо до качеството съвършенството и дизайна на ферари. Просто едното е най-доброто, а другото е марка опитваща се да се покаже в някое клипче до най-добрите... Не случаино ферари ограничава продажбите си, а ламбо се опитва да ги увеличи - идентичност и съвършенство не се постига с мас продажби и мас модели.
  • #2
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Фераритата никога не са били нагли или арогантни, те просто са най-добрите спортни коли на които Варбурджини завиждат от край време.Всеки модел на Варбурджини пада от прекия ми съперник от страна на Ферари.На писта разликата е очевадна и това е времето когато текезесаря си е повярвал, че може да правинещо различно от трактори.
  • #1
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ламбо и всички останали!Най-вече арогантните и нагли Ферарита, които винаги са набити от мафиота Ламбо.