IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа новото Rio

Компактният хечбек ще получи 1,0-литров турбо-мотор

Kia показа новото Rio

Компанията Kia публикува първи официални изображения на следващото поколение на компактния си хечбек Rio. Публичната премиера на модела ще се състои на 29 септември в рамките на автосалона в Париж, а производството му ще стартира до края на годината.
Kia показа новото Rio
Външния вид на четвъртата генерация на Rio е разработван едновременно в дизайнерсите студия на Kia в Германия и Калифорния с активното участие на специалисти от главния център на компанията в Намянг, Южна Корея. Хечбекът ще порасне на размери, като ще се увеличи и междуосието му, което сега е 2570 мм.

Очаква се автомобилът да бъде предлага с нова информационно-развлекателна система, работеща с интерфейс Android Auto и Apple CarPlay. Новото Rio ще получи и съвременен комплекс от асистенти за активна и пасивна безопасност.
Kia показа новото Rio
В гамата мотори ще дебютира нов 3-цилиндров турбо-двигател с обем 1,0 литър. С него вече е оборудван Hyundai i20, на чиято платформа е построено и Rio. Агрегатът развива 100 или 120 к.с. Ще има и модификация Rio GT със същия 3-цилиндров мотор, но с по-висока мощност.

Снимки: Kia
 

Тагове: kia niro
0 от 500