IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda отложи дебюта на RX-9

Серийната версия на модела ще се появи едва през 2020 г.

Mazda отложи дебюта на RX-9

Mazda е взела решение да отложи пускането на пазара на серийната версия на новия си модел RX-9. Японците бяха планирали купето да бъде показано през 2017 г., когато се навършват 50 г. от създаването на модела Cosmo Sport. Според изданието Motoring обаче догодина ще видим само нов концептуален прототип. А серийната му версия ще се появи на пазара едва през 2020 г.
Mazda отложи дебюта на RX-9
Новият автомобил ще се превърне в приемник на спрените от производство RX-7 и RX-8. Дизайнът на машината ще се приближава максимално до концертуалния RX-VISION (на снимките), представен на автосалона в Токио през ноември миналата година. Серийната версия обаче ще бъде 200 мм по-късна от прототипа, като нейното тегло ще е 1400 кг.

Както и концертуалният RX-VISION, така и серийната Mazda CX-9 ще получи агресивен дизайн и каросерия от карбон. В салона на автомобила ще преобладават скъпа кожа и декоративни елементи.
Mazda отложи дебюта на RX-9
Бъдещото купе ще бъде оборудвано с роторен двигател, който ще трябва да реши 3 от сериозни проблеми на предишния такъв мотор. Това са големият разход на гориво и масло, ниската екологичност и лошият въртящ момент в средния диапазон на оборотите. По предварителни данни мощността на двигателя ще бъде около 450 к.с.

Снимки: Mazda
 

Тагове: mazda rx-9 mazda rx-vision
0 от 500