IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързата кола на пазара е Tesla

Новата Model S P100D развива 100 км/час за по-малко от 3 сек.

Най-бързата кола на пазара е Tesla

Американският производител на електрически автомобили Tesla официално представи новата версия на луксозния седан Model S. Тя е означена с добавка P100D и може да засрами всеки един конкурент на пазара по отношение на динамиката.
Най-бързата кола на пазара е Tesla
Автомобилът е обзаведен с по-мощен мотор и батерия с увеличен капацитет, като е способен на спринт от място до 60 мили в час (96 км/час) за само 2,5 сек.

Именно този показател дава основание на Tesla да нарече новата модификация "най-бързата кола на пазара".

Американците бързат да уточнят, че визират само автомобилите, които се предлагат свободно на пазара и не са в ограничена серия. А това изключва возила от категорията на Ferrari и Bugatti, както и тунингованите машини.

Новата Model S P100D използва батерии с капацитет 100 кВтч, като е налична единствено във версия с два електромотора, задвижване към четирите колела и режим Ludicrous. Част от стандартното оборудване е и интелигентното въздушно окачване на компанията.

Благодарение на оптимизираните показатели новата Tesla предлага както увеличена динамика, така и увеличен пробег с едно зареждане. Автономията е 315 мили (507 км) по американските стандартни, докато според тези в Европа се равнява на 613 км. Разликата идва от различните методи на измерване.

Информация за мощността на модела все още не е налична, но спекулациите сочат, че агрегатите развиват минимум 800 к.с. Предишната най-бърза Tesla - P90D, развива 791 к.с. и ускорява от 0 до 60 мили в час за 3,0 сек.

Новият пакет P100D е наличен и за кросовъра Model X. Показателите на този модел са ускорение от 0 до 60 мили в час за 2,9 сек. и автономен пробег от 289 мили (465 км) според американския стандарт. Пробегът според европейския цикъл за измерване NEDC е 542 км.

Model S P100D е вече на пазара, като стартира от 134 500 долара в САШ.

Собствениците на предишния флагман P90D могат да ъпдейтнат автомобила си до ниво P100D срещу 20 000 долара. Цената на оптимизация за онези, които са поръчали Model S P90D, но все още не са го получили, е 10 000 долара.

 

0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 6 rate down comment
    tamonomiebaka ( преди 7 години )
    Докато не вкарат масово грифена като суровина за производство на батерии електричките няма да са скоро масов автомобил.Само с него може да се постигне намаляване на обема на батерията и увеличаване на пробега с едно зареждане до 800- 1000 км. Само така автомобил с ел. задвижване може да се конглокира с конвенционалните масови автомобили на пазара.Сега при тия цени теслата си остава бутиков автомобил за хора с доста високи доходи.
  • #15
    18 rate up comment 6 rate down comment
    до: Striker ( преди 7 години )
    Не дрънкай глупости!ейпъл не са най-добрите в това, което произвеждат, а са вече средняшка фирма, докато Тесла са най-добрите сред автомобилите. Паралел между двете компании изобщо не може да има. Ако си фен на нагризаната ябълка разбирам колко ти е акъла, т. е. липсата на такъв. ейпъл е магнит за хора, които не разбират и се доверяват само на реклами, превръщайки се в зомбита непризнаващи нищо друго освен тези, които са ги зомбирали. На лов за Покемони ходиш ли? Със сигурност...
  • #14
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тук говорим за голям и тежък автомобилдълъг 5 метра и широк 2 метра с тегло 2200кгами ако олекне???уоу
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    eto ускорение на p90dl в нормални условия https://youtu.be/3pCrA7F_Ghc?t=47
  • #12
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Радев, неосведомен си. Виж в ютубе колко видея има на тесли които ускоряват под 3 сек. въпреки че по технически характеристики и дават 3 сек. Сега и дават 2.5 и може да се очакаква да е малко под това време.
  • #11
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Радев ( преди 7 години )
    Е, това все пак са стойности, измерени в идеални условия. В реалността данните ще са с поне секунда отгоре, което разбира се пак е феноменално постижение. И все пак ми се струва доста безсмислено да похарчиш 10 или 20 000 долара, за да може колата ти да ускорява с четвърт секунда по-бързо...
  • #10
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    "И японците и германците ни цакат яко"само добрите американци не те цакат
  • #9
    8 rate up comment 17 rate down comment
    Xexe ( преди 7 години )
    Nabira dobre dokato ne se samozapali nqkude!
  • #8
    11 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ето така се прави а не като измислената Тойота Приус със скърцаща пластмаса или табуретката Бмв и3 струваща един чувал с пари. И японците и германците ни цакат яко .
  • #7
    19 rate up comment 10 rate down comment
    Striker ( преди 7 години )
    Тесла е Апъл при автомобилите. Докато някои се чудят дали да е 1.6TDI или 1.7TDci, тия правят 800к.с. електричка с четворно по-нисък експлоатационен разход.