IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ разкри цели 6 модела накуп

Някои от моделите на Lada ще излязат на пазара съвсем скоро

АвтоВАЗ разкри цели 6 модела накуп

Цели 6 концептуални модела показа руският производител АвтоВАЗ на откритото в Москва международно автомобилно изложение. Компанията използва салона, за да демонстрира най-новите си разработки – както в областта на дизайна, така и на технологиите.
АвтоВАЗ разкри цели 6 модела накуп
Очакваният с най-голям интерес прототип е Lada XCODE, при който компанията демонстрира новия си дизайнерски стил. За модела е известно единствено, че ще разполага с турбо-двигател и система за задвижване на четирите колела, както и с нова трансмисия.
АвтоВАЗ разкри цели 6 модела накуп
В руската столица са показани и два спортни прототипа, разработени от спортното подразделение на Lada. Първият е X Ray Sport Concept. Той се отличава по намаления си клирънс, преработената решетка на радиатора, както и по допълнителните акценти по каросерията. Автомобилът е оборудван със специални спирачни механизми, както и с нов вид джанти.
АвтоВАЗ разкри цели 6 модела накуп
Другият спортен модел е Lada Vesta Sport. Той е получил дизайнерските и технически решения от състезателния седан Vesta, който участва в световния шампионат за туристически автомобили WTCC. Както Vesta Sport Concept, така и X Ray Sport Concept, са оборудвани с 1,8-литров бензинов двигател. В стандартния си вариант той развива 122 к.с., но за двата прототипа мощността му е увеличена на 150 к.с.
АвтоВАЗ разкри цели 6 модела накуп
Моделът Lada X Ray е представен и във всъдеходен вариант с добавка Cross, за който вече е известно, че ще излезе на руския пазар през 2018 г. Концептът има увеличен клирънс – над 200 мм, както и допълнителни защитни елементи по каросерията. Той също е оборудван с 4х4 система, като тя ще е заимствана от кросовъра Renault Duster.
АвтоВАЗ разкри цели 6 модела накуп
АвтоВАЗ показва и още една версия на Vesta, получила името Cross Concept. Тя се отличава от стандартния седан по увеличения пътен просвет, като също е оборудвана със защитни предпазители по каросерията. От АвтоВАЗ не съобщават с какъв мотор е оборудван този автомобил.
АвтоВАЗ разкри цели 6 модела накуп
На автосалона в Москва дебютира и нова система за свързаност, която ще се предлага при бъдещите модели на АвтоВАЗ. Тя работи на принципа на специално създадено приложение за смартфон, чрез което могат да се управляват най-важните функции на автомобилите.

Снимки: АвтоВАЗ, Motor

 

Тагове: lada
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не е фиатски, 1.6 си е класическия двигател на Рено, 1.8 е модифицираната версия на Нисан за развиващите се пазари. Последните двигатели и платформи на Лада бяха в Гранта и един Датсън, който
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    минувач ( преди 7 години )
    Може да са на базата на Рено и Дачия но специално дизайна на джип ето на мен ми харесва.Проблем са им двигателите. Този 1.8 е двигател с увеличен обем на базата на фиятския двигател 1.6.Крайно време е да закупят малко лицензи или от Рено да им дадат малко пове4е модели двигатели. С този 1.8 едва ли ги очаква голям успех.
  • #11
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Карам Лада, 2107. Морално остаряла, без екстри, без нищо, непретенциозна кола, евтини части, почти никакви големи ремонти, на път не ме е оставяла. По-добре Лада отколкото грозен разтракан Опел или Голф.
  • #10
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Перфектна завинаги ( преди 7 години )
    Няма нужда от промени в следващите 50 години. Искаме този модел до 2066 година.Лада - съвършенството не се нуждае от промяна.
  • #9
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Асистента ( преди 7 години )
    Дано и в България да ги пуснат. Бих си купил.
  • #8
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Бреййй точно преди 3 дена в предишната статия написах нещо, без да знам, че ще се окажа пророк (без баничарката):"Нека позная, 5-те ще са този хеч (Сандеро Степуей), седанче (Логан), още един хеч (Сандеро), някакво квазимодо джипче (Дъстер)и баничарка една. Също като ВАГ - рено за всеки джоб, а руснаците просълзени от патриотично чувство. Браво! :))) "
  • #7
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Учителя ( преди 7 години )
    Не е тайна, че Лада Xray всъщност е Дачия Сандеро
  • #6
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Руснаците на всеки различен цвят му казват отделен модел :)
  • #5
    22 rate up comment 6 rate down comment
    123 ( преди 7 години )
    Те и на Дачия се смееха,но сега тя е най-продавана.Пожелавам успех на Лада.
  • #4
    10 rate up comment 4 rate down comment
    До Учителя ( преди 7 години )
    Сега разбирам защо учителите са ниско платени....не е въпрос и до очилата