IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai обединява сили с Google

Корейците търсят помощ за създаването на автопилот

Hyundai обединява сили с Google

Корейският производител Hyundai иска да навакса изоставането си в една от най-новите сфери на автомобилното производство – създаването на автономни системи за придвижване. За целта компанията търси съюзници в IT-сферата, като първият от тях ще бъде гигантът Google, съобщава Automotive News.
Hyundai обединява сили с Google
В Hyundai досега предпочитаха да избягват обединенията с други компании и правеха всички сами – от акумулаторните батерии до двигателите и скоростните кутии. Корейците обаче са наясно, че техните конкуренти като Ford, Nissan, Volvo, BMW, както и Tesla взимат сериозна преднина при развитието на самостоятелно движещи се превозни средства и търсят начин да се включат в надпреварата за направа на автомобилите на бъдещето.

Първата крачка бе направена от президента на Hyundai Motor – Чин-Джин Хан, който е имал среща с ръководството на Goolge. На нея е било обсъждано именно сътрудничеството в сферата на безпилотните автомобили. Американската компания има сериозен опит в тази насока, като нейните прототипи, които нe разполагат с волан и педали, от 2 години обикалят по пътищата и са събрали огромен масив от информация.

В Hyundai вярват, че могат да изполват този масив за направата на свой собствен безпилотен автомобил. Не е ясно обаче как ще подходят от Google, след като през май тази година компанията обави, че започва съвместен проект с Fiat Crysler Automobiles. Неговата цел е създаването на автономно превозно средство на базата на Chrysler Pacifica Hybrid.

Снимка: Hyundai

Тагове: google
0 от 500