IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi пуска SUV на ток до 2020 г.

Компактният кросовър ще изминава 400 км с едно зареждане

Mitsubishi пуска SUV на ток до 2020 г.

През 2020 г. компанията Mitsubishi Motors ще пусне сериен кросовър с електрически силов агрегат, който ще се предлага в цял свят. Това съобщава изданието Motoring, което цитира шефа на японския производител Осаму Масуко.
Mitsubishi пуска SUV на ток
Всъдеходът ще може да изминава около 400 км с едно зареждане, като ще бъде оборудван със система за автономно придвижване. Моделът ще получи задвижване на четирите колела, както и напълно нов комплекс от системи за безопасност. Дизайнът на кросовъра ще бъде в стила на концепта Ground Tourer (на снимките), чийто прототип ще дебютира пред публика на автосалона в Париж.

От Mitsubishi допълват, че Ground Tourer ще стане идеологически приемник на концептите XR-PHEV и eX Concept, представени през 2015 г. Първият от тях е хибрид, в чиято система влизат 1,6-литров бензинов двигател и електромотор, докато вторият се придвижва изцяло на ток.

Японската компания разполага с цяла гама концептуални модели с алтернативни силови агрегати, но едва сега потвърждава намеренията си да пусне на пазара напълно електрически кросовър. В Mitsubishi се надяват с неговото излизане на пазара да неутралиират последствията от скандала с манипулираните си двигатели.
Mitsubishi пуска SUV на ток
Необходимите за разработването на модела средства ще дойдат от Nissan, който плати 2,17 млрд. долара за 34% от акциите на Mitsubishi Motors. Благодарение на сътрудничеството между двете компании Mitsubishi ще може да пусне на пазара следващото поколение на пикапа си L200, което ще ползва технологии от Nissan Navara, както и нов електромобил на базата на Nissan Leaf.

Снимка: Mitsubishi

0 от 500