IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Киану Рийвс произвежда мотоциклети

Arch Motorcycles изработва машините ръчно, цените започват от 78 000 долара (Видео)

Киану Рийвс произвежда мотоциклети

Намушелият с екшъна "Скорост" актьор Киану Рийвс е запален любител на всичко, което се задвижва от двигател. За разлика от повечето си холивудски колеги с подобна страст, той не само колекционира различни возила, но е и производител на мотоциклети. Компанията му се нарича Arch Motorcycles и е специализирана в създаването на ръчно изработени крузери, съобщава Bloomberg.
Киану Рийвс произвежда мотоциклети
Рийвс не е едноличен собственик на Arch Motorcycles. Компанията е създадена съвместно с дългогодишния приятел на актьора Гард Холигер. Всичко започнало през 2007 година, когато Рийвс и Холигер персонализирали за лични нужди мотор на Harley Davidson. Двамата решили да конструират мотоциклет от нулата, който да бъде както атрактивен на вид, така и удобен за дълги преходи.
Киану Рийвс произвежда мотоциклети
Разработването на машината продължило няколко години, като през 2014 година мотоциклетът бил напълно завършен. Името му е KRGT-1 и вече може да се похвали с няколко продажби.
Киану Рийвс произвежда мотоциклети
Arch KRGT-1 използва 2,0-литров двигател с мощност 120 к.с. и 6-степенна трансмисия. По-любопитното при него обаче са възможностите за персонализация. Тъй като мотоциклетът се изработва ръчно, той може да бъде поръчан в над 200 различни версии, отличаващи се една от друга по цвета, дизайна и дори геометрията.
Киану Рийвс произвежда мотоциклети
Киану Рийвс и Гард Холигер планират да произвеждат по около 30 мотоциклета на година. Цените на Arch KRGT-1 започват от 78 000 долара. 

Подробности вижте във видеото на Bloomberg


Тагове: arch motorcycles
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Сиромах човек ( преди 7 години )
    До Анонимен, братле не си богат и трудно можеш да го разбереш. А те са толкова богати че ако не харчат няма какво да правят и пак не могат да ги изхарчат. А и живота бързо си отминава. Те не мислят кой Харлей имал по добри данни, защото просто този Харлей е евтин за тях. Така че нека си гледаме светът от нашето чекмедже и не се месим в другите чекмеджета(мъже в черно ако си спомняте филма)
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    За половината пари си вземаш Харлей модел 2017 с индивидуален тунинг и много по-добри показатели от това скъпарското нещо предназначено за сноби. Фен съм на моторите, но колкото и да съм богат, никога не бих дал тези пари за този надценен мотор.
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 7 години )
    При условие, че ония откачалници, които ги гледах по Дискавъри правят напълно уникални и невероятно изглеждащи мотоциклети на подобна цена, този сравнително стандартно изглеждащ мотоциклет не може да струва толкова пари. Orange County Choppers май бяха или греша.Дори да са по-скъпи, визията им е един път и си струва всичко по тях!
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    рокер ( преди 7 години )
    Само не разбрах кое точно му струва 78 000$?Рекламата и евентуално автографа на актьора ли?Вярно, че е къстъм, но не е мотор за забавление, а по-скоро за показване вижте кой съм. Машините за кеф и да не ги жалиш и да не ги мислиш са съвсем други.Иначе браво на екипа за хубавата машинка! Добре се е получила и кефи, но за съжаление е за един много тесен кръг от хора. Едва ли някога ще видя нещо подобно на някой събор у нас. Може би след 10-20 г. но пък тогава може цената и да е по-висока.
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    R ( преди 7 години )
    Daaamn изглежда невероятно!А на мен ми липсват само около 70 000$ за да си го купя.
  • #2
    2 rate up comment 10 rate down comment
    gogo ( преди 7 години )
    За печка на колела повече от 200 лв. не давам
  • #1
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    78 000 долара!?!?Приятна игра им пожелавам!Трябва да си голям маняк на точно този модел или фирма, за да ги дадеш. Само с промотирането им от Киану Рийвс и вземането на двигател и СК от Харлей не става. Общо взето те заваряват рама и сглобяват. Всеки гараж за мотори на средно ниво може да го направи на много по-ниска цена. Разликата е, че няма Киану да ви го продаде.