IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Увеличиха пробега на електрическия Ford Focus

С едно зареждане хечбекът ще може да изминава 177 км.

Увеличиха пробега на електрическия Ford Focus

Обновената версия на електрическия Ford Focus ще предлага увеличен с 46% пробег с едно зареждане. Това съобщава изданието Inside EVs, което публикува техническите данни на Ford Focus Electric, моделна година 2017 г.
Увеличиха пробега на електрическия Ford Focus
От тях става ясно, че електромобилът ще получи нова батерия, чийто капацитет ще нарасне от сегашните 23 на 33,5 кВт/ч. В момента по данни на американската агенция за защита на околната среда (EPA) електромобилът изминава с едно зареждане 76 мили (122 км), но с новата версия ще достигне 110 мили (177 км).

Благодарение на новия акумулатор Ford Focus Electric ще може успешно да се конкурира на с Hyundai Ionic Electric (110 мили) и Nissan Leaf (107 мили). Освен с нова батерия електромобилът на Ford ще бъде оборудван и със система за бързо зареждане, както и с функция Brake Coach. Тя ще помага на шофьора да използва по-ефективно системата за рекуперация на енергията при спиране.

Сегашната версия на Ford Focus Electric се произвежда в САЩ от 2011 г. и в Европа от 2013 г. През 2014 г. моделът претърпя фейслифт заедно със стандартния Focus. Очаква се следващото поколение на електрическия хечбек да влезе в новото семейство Model E, което ще се състои единствено от екологични автомобили. Те ще се предлагат с електрически и хибридни двигатели, като ще заменят сегашните C-Max Hybrid, C-Max Energi и Focus Electric. Производството им ще стартира през 2019 г.

Снимка: Ford
 

Тагове: ford focus
0 от 500