IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault пенсионира Megane RS

Наследникът ще бъде дори по-бърз, очакваме го съвсем скоро

Renault пенсионира Megane RS

Най-бързият модел в гамата на Renault слезе официално от производство. Megane RS изкара на конвейера цели 7 години, като сега трябва да отстъпи място на своя наследник.
Renault пенсионира настоящия Megane RS
Снимка: Renault

Megane RS X95, както е известен моделът, дебютира по време на старта от Формула 1 в Монако през 2009 г. През жизнения си цикъл спорният хечбек завоюва редица рекорди, като реализира над 30 000 продажби в повече от 30 страни по света.

Наследникът му вече се подготвя от Renault Sport, като трябва да се появи пред публика още следващата година. Той ще използва базата на новото поколение Megane, което френската марка въведе на пазара в края на миналата година.

Следващият Megane RS ще бъде дори по-бърз, като една от основните му задачи ще бъде да върне титлата "Най-бърз сериен автомобил с предно предаване на Нюрбургринг". Отличието бе притежание и на предходния Megane RS, но през 2015 година хегемонията на френския хечбек бе прекъсната от Seat Leon Cupra 280. След това титлата премина през Renault и Honda, а сега е притежание на VW Golf GTI Clubsport S.

За повишената динамика на следващия Megane RS ще помага не само новата платформа, която доставя по-голяма твърдост и по-ниско тегло. Хечбекът вероятно ще получи шасито с 4 завиващи колела, което дебютира при Megane GT. Двигателят също ще бъде нов, като мощността му ще прескочи 300 к.с.

Новият Megane RS трябва да бъде показан през 2017 година, а продажбите му да стартират през 2018.

Тагове: renault megane rs
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 7 години )
    Виж какво докарва до главата на човек карането хонда(дошо).
  • #2
    6 rate up comment 13 rate down comment
    !! ( преди 7 години )
    закривай!!!
  • #1
    24 rate up comment 15 rate down comment
    М ( преди 7 години )
    Няма да е в тоя Ти живот, защото на есен изкарват нещо доста по- добро от любимата ти Хонда и псевдо произведението на Фолксваген и пак ще бъде рекордьор на "Зеленият ад", за твое най-голямо съжаление и съжаление на феновете на ФВ. А и то както е тръгнало Рено - Нисан да купуват наред западнали японски компании, нищо чудно и Хондата да стане собственост на вездесъщият концерн.