IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen е готов с кросовър на базата на Polo

Компактният SUV няма да предлага дизел

Volkswagen е готов с кросовър на базата на Polo

Германският производител Volkswagen е готов с напълно нов модел – компактен кросовър, който е изграден на базата на хечбека Polo. Той е създаден най-вече за пазара в Европа, като ще излезе в края на 2017 г.
Volkswagen е готов с кросовър на базата на Polo
Изданието Auto Motor and Sport съобщава, че премиерата на новата генерация на стандартното Polo ще се състои по време на автосалона в Женева през март догодина. SUV моделът най-вероятно ще бъде представен на изложението във Франкфурт през есента.

За автомобила е известно, че е изграден на платформата MQB (тя е в основата и на следващото Polo). На външен вид автомобилът ще се доближава максимално до VW T-Cross Breeze Concept (на снимките). Базовата версия ще бъде оборудвана с 1,0-литров бензинов мотор с 3 цилиндъра. Любопитното е, че дизелови версии не се предвиждат, като другите модификации ще бъдат отново бензинови с двигатели с обем 1,5 и 2,0 литра.
Volkswagen е готов с кросовър на базата на Polo
Ниските нива на оборудване ще бъдат с предно предаване, а като опция освен система за задвижване на четирите колела ще се предлагат и адаптивни амортисьори. Новото поколение на VW Polo ще започва от 12 000 евро, а SUV моделът ще стартира от около 15 000 евро.

Снимки: Volkswagen
 

0 от 500