IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche ще прави и електрически кросовър

Всъдеходът ще използва силовия агрегат на Mission E

Porsche ще прави и електрически кросовър

Най-продавани в гамата на Porsche са кросовърите, което е провокирало компанията да разработи нов такъв модел с изцяло електрическо задвижване. Всъдеходът ще стане вторият подобен автомобил на германската марка след серийната версия на спортния модел Mission E. Това съобщава изданието Autocar, което се позовава на свой източник в германския производител.
Porsche ще направи и електрически кросовър
*Неофициално изображение: Autocar


Според информацията проектът за направата на втори електрически модел все още не получил одобрение от ръководството на марката, но шансовете за това са доста сериозни. Първият прототип ще може да бъде показан през 2018 г., а серийната версия да се появи две години по-късно. Кросовърът ще си съперничи със серийното Audi e-tron quattro, както и с електрическия всъдеход на Mercedes-Benz, който трябва да бъде показан на автосалона в Париж през октомври.

Първият електромобил на Porsche ще бъде спортният Mission E, който бе представен като концептуален модел през есента на 2015 г. Прототипът получи електрически агрегат с обща мощност от 600 к.с., задвижване към всяко от колелата и пълноуправляемо шаси. Машината ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а до 200 км/ч достига за 12 секунди.

В проекта за създаването на серийния Mission E германският производител е инвестирал 700 млн. евро. Спортната кола трябва да се появи на пазара не по-късно от 2020 г.
 

Тагове: porsche mission e
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 0 rate down comment
    trex ( преди 7 години )
    Добреее :)
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    до Анонимника ( преди 7 години )
    Нещо много мразиш продукцията на ВАГ...Вероятно защото нямаш възможност да си позволиш дори нова Шкода Фабия, а какво остава за Порше...ВАГ си произвеждат чудесни автомобили, а хората ги предпочитат и са доволни.По-добър атестат за качество от доволните клиенти няма!
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Тея от ВАГ почнаха пак с партенките. Всекидневно ни заливат с п0мия какво щели да правят. Ере спрете се малко. Вярно е, че на Аут0К0медията са им спонсори, но вече прекалявате!Дайте инфо за нещо което са направили! Примерно кога ще си платят глобите, в Европа защо няма да плащат, рекалите защо в хАмерика само ги правят и т.н. Това за техните електромобили, хибриди и космически извънземни неща го четем от много години...
  • #2
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Dron ( преди 7 години )
    Анонимния и той назад в развитието си, 25 годишен а 20 години назад от нормалното..не ти се отдава мисленето.Занимавай се с друго.
  • #1
    14 rate up comment 4 rate down comment
    thebrainless ( преди 7 години )
    Щом ще се конyрира с e-tron, останалите производители вече са спокойни.