IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan BladeGlider излиза на пътя този месец

"Електрическата стрела" ще обслужва Олимпийския парк в Рио де Жанейро

Nissan BladeGlider излиза на пътя този месец

Футуристичният Nissan BladeGlider, който видяхме като концепт по време на автосалона в Токио през 2013 година, е вече напълно функционален автомобил. Той ще бъде демонстриран по-късно този месец на олимпийските игри в Рио де Жанейро, където ще предлага динамични тестове на журналисти и VIP гости.
Nissan BladeGlider излиза на пътя този месец
Автомобилът е все още прототип, но вече е напълно функционален и разполага със съвременна задвижваща система. Агрегатът е напълно електрически, разработен от техническия партньор на Nissan - Williams Advanced Engineering, и включва два мотора с обща мощност от 268 к.с. и 707 Нм въртящ момент, които са поставени във всяко от задните колела. Максималната скорост е над 190 км/ч, а спринтът 0-100 км/ч отнема под 5 секунди, се казва в официалната информация от японската компания.

Машината е оборудвана и с torque vectoring система, контролираща разпределението на въртящия момент между задвижващите колела. Ако автомобилът започне да недозавива, технологията автоматично изпраща повече въртящ момент към външното на завоя колело, за да се противодейства на недозавиването. Системата е проектирана да даде добавена стойност към удоволствието от управлението, а не толкова да го контролира, уточняват от Nissan и допълват, че технологията разполага с три настройки: Off, Agile и Drift.

Друга любопитна подробност при BladeGlider е разположението на седалките, което е в конфигурация 1+2 - подобно на легендарния McLaren F1. Интериорът е подчертано спортен, като разполага с вдъхновен от болидите волан, спортни седалки с 4-точкови предпазни колани и няколко монитора, представящи всевъзможна информация, включително от камерите, заместващи обичайните огледала за обратно виждане.

Екстериорът е създаден в унисон, като демонстрира "летящи врати" и подчинени на аеродинамиката форми. Електромобилът разполага с усъвършенствана конфигурация на шасито с по-тясна предна следа и по-широка задна следа, като по този начин се оптимизира аеродинамичната ефективност и стабилността на управление.

Към момента не става ясно дали Nissan планира да качи BladeGlider на конвейера. Допълнителни подробности ще бъдат налични в края на този месец, когато ще се състои  динамичното представяне на машината.

Тагове: nissan bladeglider
0 от 500