IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отложи излизането на Prius Prime

Японците имат проблеми с батериите на хибрида

Toyota отложи излизането на Prius Prime

Toyota отложи пускането на пазара на Prius Prime – версия на хибрида с възможност за зареждане от електропреносната мрежа. Японският производител планираше да пусне модела през септември, но това се промени и той ще се появи в края на годината или в началото на следващата.
Toyota отложи излизането на Prius Prime
Какви са причините за отлагането, от компанията не съобщават. Пред изданието The Detroit Bureau представителят на Toyota – Кайо Дои, коментира, че стартирането на производството се нуждае от повече време от първоначално планираното.

Според запознати, причината е проблем с акумулаторите, който все още не е отстранен. Отлагането кара експертите да се съмняват, че Toyota ще успее да реализира предварително планираните обеми на производство от 60 000 бройки на година. Вече се твърди, че тази цифра е коригирана поне за първата година.
Toyota отложи излизането на Prius Prime
Световната премиера на Toyota Prius (plug-in) се състоя в рамките на автосалона в Ню Йорк по-рано тази година. Хибридът е оборудван с 1,8-литров бензинов двигател с 97 к.с. и електромотор със 73 к.с., който се зарежда от комплект литиево-йонни батерии с капацитет 8,8 кВт/ч. Само на електричество хибридът може да измине 35 км, а с пълен резервоар преходът му е 965 км.

Снимки: Ройтерс
 

Тагове: toyota prius
0 от 500
  • #15
    6 rate up comment 4 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    s celiq mi respekt kum toyota i vsi4kite im postijeniq, tva otzad e po-grozno i ot onq ssang yong ot edno vreme, deto kurte6e groznomera...
  • #14
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    наистина е с 4 места както казва колегата долу.лично аз не разбирам защо са направили подобна глупост при условие че има достатъчно място да са 5.лично според мен е крачка назад това.сегашните приуси си имат подлакътник и поставки за чашите който се прибира в облегалката и мястото може да бъде ползвано и за сядане.тук виждаме че са спестили прибирането както и едно място.доста глупаво решение.
  • #13
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кое г0ведо измисли, че приус ще е с 4 места само не знам! То бива да си *** и невеж, ама чка пък толкова. Приус е винаги с 5 или 7 места версията +. По-малко от 5 няма. Батериите са така разположени, че нито отнемат пространство в купето, нито багажника е по-малък, както при повечето хибриди. Приус е уникален автомобил с уникални качества, характеристики и здравина. Не случайно все още няма хибрид, който може да се доближи до комплексните качества на тази кола от бъдещето.
  • #12
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Приус винаги е бил и е с 5 места или седалки, както се изрази неособено ясно изразяващия се.
  • #11
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Комплексите от най-добрите автомобили в света- японските се виждат под всяка статия за тях.Това какво коментирал Гошо от село Сусурлево със старото ауди не променя по никакъв начин реалностите,нито приноса на японските коли към автопромишлеността,нито намалява доволните им клиенти и продажбите им.
  • #10
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Грозно,по-грозно,най-грозно,Тойота!!!Удариха дъното с тоз умопомрачителен вид.
  • #9
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    От една страна симпатизирам на тойота, че правят масови хибриди но от друга това е най-грозната кола в историята на автомобилостроенето, бих я бартеросал за фиат мултипла на секундата само да не я гледам повече.
  • #8
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    от тойота се стреснаха, че модела няма да се продава добре в БГ заради визията
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Matematik ( преди 7 години )
    Сметни долната задача без да използваш калкулатор, моля!
  • #6
    16 rate up comment 5 rate down comment
    да попитам ( преди 7 години )
    Какви са причините за отлагането, от компанията не съобщават.после се казва, чеСпоред запознати, причината е проблем с акумулаторите, който все още не е отстранен.Интересно ми е кои са тези запознати? Някой знае ли ги или новината е ЕЖК!Споменава се и за някакви проблеми с батериите, които не били отстранени?! Може ли някой по-запознат да ме светне какви проблеми са имали с батериите, че нещо не се сещам да са имали такива.Някой пак се опитва да съчинява новини и да клепа наред.