IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai спря купето Genesis

Корейците ще го заменят с луксозен конкурент на BMW 4-Series

Hyundai спря купето Genesis

Компанията Hyundai е взела решение да спре производството на купето Genesis. Това съобщава изданието Autoblog, като се позовава на ръководителя на американското подразделение на марката Кристин Хинли.
Hyundai спря купето Genesis
„За купето Genesis настоящата 2016 г. ще бъде последна. В момента разработваме напълно ново и различно луксозно купе. То също ще бъде със задно предаване, но няма да се продава под марката Hyundai, а под премиум бранда Genesis”, разкрива Хинли.

Новият модел ще бъде третият в гамата на Genesis, като ще се появи на пазара до края на следващата година. Марката вече предложи луксозните седани G90 и G80, като освен купе ще пусне още поне 2 кросовъра, както и спортен автомобил. Бъдещото купе вероятно ще се казва G70 и ще се конкурира с BMW 4-Series. Ще има и „напомпана” версия, която ще бъде съперник на BMW M4.

Новият автомобил ще получи 3,3-литровия би-турбо V6 двигател, който дебютира при Genesis G90. Агрегатът е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като развива мощност от 370 к.с.

Снимка: Hyundai

Тагове: hyundai genesi coupe
0 от 500