IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Руснак разби рядка английска суперкола (Видео)

Шофьорът загубил контрол над купето със 720 к.с.

Руснак разби рядка английска суперкола (Видео)

Една от най-редките автомобили на света – британският Ultima GTR, бе разбит на кръстовище в руския град Краснодар. Инцидентът се е разиграл още през миналия месец, но едва сега в интернет пространството се появи запис, заснет от видео-регистратора на друга кола, озовала се на мястото на инцидента.
Руснак разби рядка английска суперкола (Видео)
Водачът на купето с мощност 720 к.с., което през 2009 г. постави рекорд за скорост на трасето на Top Gear, не успява да се справи с управление при една на пръв поглед невинна ситуация. На видеото се вижда как суперколата взима десен завой, след което занася, качва се на банкета и при връщането си на пътя, се удря в спрял на  светофара Volkswagen Jetta.

Според доклада на пристигналите на мястото полицаи, няма пострадали при инцидента. Собственикът на суперколата обаче ще трябва да похарчи сериозна сума за ремонт.

Компанията Ultima Sports излезе на пазара през 1992 г., но стана известна едва в началото на века, благодарение именно на GTR. През миналата година излезе наследник на този модел – Ultima Evolution, който се предлага като купе и кабриолет. Автомобилът е оборудван с 8-цилиндрови мотори на General Motors, развиващи между 350 и 1020 к.с.



Снимки и видео: Runet

Тагове: ultima gtr
0 от 500
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Борис ( преди 7 години )
    EDIT:Такива неща се случват от липса на опит. Да караш такава кола както е направена да се кара или да си играеш в града с нея изисква известна подготовка каквато малко хора имат.Все пак, добра реакция на каращия, а може би и късмет, че не уби жената на тротоара. Можеше да хвърчат меса и кръв.
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да бе я виж двете джанти какви са ?Отдолу сигурно е смазана тотално + окачване.
  • #1
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Batko ( преди 7 години )
    Е чак па да я разби, по скоро и одраска боята