IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MX-5 - шедьовър с V8 двигател

Кабриолетът на Flyin’ Miata е запазил отличното си разпределение на тежестта

MX-5 - шедьовър с V8 двигател

Да поставиш огромен двигател в компактната MX-5 не е толкова трудна задача. Майсторство е обаче да успееш да съхраниш основните достойнства на машината. В този ред на мисли, Flyin’ Miata се доказват като тунинг ателие на много високо ниво.
MX-5 - шедьовър с V8 двигател
Доработката на компанията, специализирана именно в доработки на Mazda MX-5 (Miata), залага на V8 двигател на General Motors. Той е познат от Corvette, има обем от 6,2 литра и в случая генерира 530 к.с. (391 киловата).

Новото поколение на MX-5 се оборудва с доста по-малък агрегат - 2,0-литров с четири цилиндъра, но въпреки това Flyin’ Miata са съумели да запазят почти непроменено разпределението на масите между двете оси. Стандартно то е 52:48, а при тунинг версия - 53:47, като това предполага отлично поведение на пътя.

Моторът е съчетан с ръчна трансмисия с 6 степени T56 Termec, както и с диференциал от Camaro SS. Поставени са също така изпускателна система от Corvette, ролбар, мощна спирачна система Wilwood DynaPro, нови кардан и полуоски, преработено предно окачване и др. Въпреки това общата маса на колата е увеличена със само 119 кг, или общо под 1,2 тона.

Най-бруталната MX-5 на пътя, както от Flyin’ Miata описват машината, е способна развие 100 км/час за по-малко от 4 секунди. Стандартният модел със 160 к.с. прави същото почти двойно по-бавно - за 7,3 сек.

Flyin’ Miata предлагат две нива на доработка. Версията с 530 к.с. струва малко под 52 000 долара, като в сумата не е включената цената на стандартната кола. По-умереният вариант със същия V8, но с 430 к.с. е оценен на 49 990 долара.

Тагове: mazda mx-5
0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 7 години )
    kolica za gavra !!! bravos na momcite!
  • #1
    23 rate up comment 1 rate down comment
    Мазда ( преди 7 години )
    Просто лудница!!!Като знам как върви със 150 к.с. си представям какво нещо ще е с 530...Ракета на 4 колела.С това тегло и тази мощност, ако е направят 4х4 може да падне ускорението и около 3 сек. до 100 км/ч. При тази кола обаче ускорението не е важно. Важен е кефа и удоволствието от шофирането. Особено на планински път с много завои...