IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

330 км/час - най-високата скорост за електромобил

Рекордът постави Corvette на компанията Genovation Cars

330 км/час - най-високата скорост за електромобил

Най-високата скорост, постигана от шосеен електрически автомобил е 330 км/час. Рекордът принадлежи на преработен Corvette, дело на американската компания Genovation Cars.
330 км/час - най-високата скорост за електромобил
Рекордът от 330,8 км/час е записан на трасето на космическия център "Кенеди" в САЩ, съобщиха от Genovation Cars. В началото на годината въпросният електрически Corvette, обозначен като Genovation GXE, закова 300 км/час, като след няколко подобрения е успял да подобри значително постижението си.

Самата кола е базирана на Corvette Z06 от поколение C6. Този модел стандартно се задвижва от 7,0-литров V8 двигател с 512 к.с. При версията на Genovation Cars масивният силов тракт е заменен от два електрически двигателя и батерия с капацитет 44 кВтч. Общата мощност на електрическата система достига 600 к.с. и 637 Нм.

Липсва информация за общата маса на електрическата кола, но производителите уточняват, че са успели да запазят съотношението в конфигурация 50/50 между двата моста. Освен това са постигнали и по-нисък център на тежестта.

Не е налична информация за цената на Genovation GXE. При премиерата на модела през 2015 година обаче бе обявено, че електрическата суперкола ще стартира от внушителните 330 000 долара, като ще бъде пусната в тираж от 200 бройки.

Рекорд за максимална скорост с напълно електрически автомобил се готвят да заковат и хърватите от Rimac. Те вече обявиха, че автомобилът им е способен да развие над 350 км/час.

Тагове: genovation cars
0 от 500