IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пълна видимост при нулева видимост - новият SEAT Ateca

Испанците демонстрираха системата си за кръгов обзор

Пълна видимост при нулева видимост - новият SEAT Ateca

Технологията за кръгов обзор около автомобила не е новост на пазара, но испанската марка SEAT откри атрактивен начин да я представи на борда на своя първи SUV - Ateca.

Компанията организира събитие, канейки случайни минувачи да изпробват въпросната система. Тя разполага с няколко камери от всички страни на автомобила, които предават компютърно генериран образ на екрана в салона. Резултатът е обзор като от птичи поглед над колата, което улеснява маневрирането на тесни пространства.

Явно в SEAT са наистина убедени в способностите на технологията, тъй като я използват с напълно затъмнени стъкла - т.е. шофьорът управлява колата само чрез образа от камерите.

Случайният минувач от видеото определено изглежда впечатлен от системата на SEAT. Как ли обаче би реагирал, ако му демонстрират най-новите технологии на BMW и Mercedes, при които автомобилът паркира без в салона му да има шофьор?
 

Тагове: seat ateca
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до Разградски поп ( преди 7 години )
    "тази технология е налична във абсолютно всички автомобилни марки.." Ти пил ли си нещо? Може би имаш предвид в премиум марките?
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    fen ( преди 7 години )
    Технологията не е нова, но новото е че автомобил от среден клас вече я има.. Според мен е супер за СУВ, особено при паркиране
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Истината ( преди 7 години )
    Откриха топлата вода някой!браво !!!лошото,е че ние пак копаем надъното!!!
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    razgradski pop ( преди 7 години )
    тази технология е налична във абсолютно всички автомобилни марки...работи с 4 камери, една отпред, 2 на страничните огледала и една отзад...във VW се казва Area View, в BMW Surround View и т.н....
  • #3
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Като чели ще тръгна да карам с лепенки на стъклата.При каква ситуация ще намери приложимост това? Ей само излишни глупости.
  • #2
    8 rate up comment 4 rate down comment
    младен ( преди 7 години )
    Чудно ми е тоя като му казва "...като на видео игра" шофьора, след като свикне с тази игра, ако сгази някой ще го отрази ли като реална случка или като изгубени точки от играта!!!
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    auto emotion ( преди 7 години )
    Уау!!!