IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият SUV на Volkswagen ще се казва Teramont

Моделът ще се настани между Tiguan и Touareg в гамата на марката

Новият SUV на Volkswagen ще се казва Teramont

Новият кросовър на Volkswagen, който през последните месеци се тества активно по пътищата на САЩ, ще се казва Teramont. Това съобщава Automotive News, чийто представител откри названието в базата-данни на Патентното ведомство на САЩ.
Новият SUV на Volkswagen ще се казва Teramont
Проверката на медията бе предизвикана от изявление на изпълнителния директор на американското представителство на компанията Хенрик Уебкен. Той съобщи пред журналисти, че името на 7-местния SUV започва и завършва с буквата „Т”. Топ мениджърът допълни, че от централата във Волфсбург са настояли името да почва с „Т”, но са оставили американците сами да изберат названието.

Изборът е изцяло в корпоративния стил на Volkswagen, чиято гама всъдеходи сега включва Tiguan и Touareg. Голяма част от концептуалните кросовъри, които марката показа през последните години, също имат имена с „Т”. Последният пример е концептът T-Prime, който показва как ще изглежда следващата генерация на Touareg.

Бъдещият Teramont е разработен специално за пазарите на САЩ, Китай и Русия. За разлика от Touareg, той ще бъде изграден на удължената платформа MQB. В основата на следващия Touareg е шасито MLB. Така Teramont ще заеме място между Touareg и Tiguan в гамата на марката, като продажбите му ще стартират догодина.
Новият SUV на Volkswagen ще се казва Teramont
Всички технически детайли за модела се държат в тайна, но по неофициалния данни 7-местният SUV ще получи гама от 4- и 6-цилиндрови мотори. Един от тях ще бъде 3,6-литровия V6, поставян на американската модификация на Passat. Ще има и версия с 2,0-литров турбо мотор, както и хибриден вариант.

Снимка: Automotive News

0 от 500