IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво ще представлява новото BMW X2

Кросовърът с предно предаване ще дебютира през октомври

Какво ще представлява новото BMW X2

BMW ще представи новия си компактен кросовър X2 през октомври. Първоначално се предвиждаше той да бъде готов в началото на 2017 г., но баварците промениха плановете си и го „размениха” с новата 5-Series. Тя ще дебютира пред публика през януари в Детройт, докато X2 ще се появи на автосалона в Париж тази есен.

Изданието Autocar публикува нови снимки на тестови прототип на SUV автомобила, като разкри подробности за него. Засега от BMW официално не са потвърдили разработката му, но се твърди, че тя е била одобрена още преди година и половина.

Как ще изглежда

Какво ще представлява ново BMW X2
Ако се съди по снимките на тестовите прототипи, на които X2 е покрит с камуфлаж, то кросовърът ще следва стила на по-големите X4 и X6. На габарити обаче той ще се приближава до X1 – дължина 4439 мм, широчина – 1821 мм, височина – 1598 мм и междуосие от 2670 мм.
Какво ще представлява ново BMW X2
Като цяло екстериорът ще бъде по-спортен от този на X1, като моделът може да се появи в две модификации – с 3 и с 5 врати. Това трябва да позволи на кросовъра да се конкурира с Range Rover Evoque. На първо време обаче ще се произвежда само вариант с 5 врати.

Каква платформа ще използва
Какво ще представлява ново BMW X2
Новото BMW X2 ще стане поредният модел на баварците с предно предаване след X1 и минивановете от семейството 2-Series. Автомобилът ще използва платформата UKL с напречно разположен двигател, McPherson отпред и многоточково окачване отзад. Най-ниските нива ще бъдат само с предно предаване, а останалите ще получат система за задвижване на четирите колела. При нея задните колела ще се включват автоматично при пребуксуване на предните, като това ще стане с муфа Haldex от 5-о поколение.

Гамата двигатели няма да се отличава от тази на X1. Базовият вариант 18i sDrive ще получи 3-цилиндров бензинов мотор с обем 1,5 литра, развиващ 136 к.с. и 220 Нм въртящ момент. Той ще работи в комбинация с 6-степенен автомат. Бензиновите версии ще включват още 20i xDrive с 2,0-литров турбомотор със 192 к.с. и 280 Нм, както и 25i xDrive, която ще получи същия агрегат, но с 321 к.с. и 350 Нм.

Дизеловите модификации са три, като всичките ще разчитат на 2,0-литров турбомотор. Той ще развива 150, 190 и 231 к.с., като се съчетава с автоматична скоростна кутия и със система за задвижване на четирите колела.

Какъв ще е интериорът
Какво ще представлява ново BMW X2
Тук мненията се различават. Според някои информации салонът на кросовъра ще повтаря изцяло този на BMW X1 - с проекционен дисплей на предното стъкло. Блокът на климатичната система ще бъде зает от обновената 3-Series, а големият екран на мултимедията – от по-старшите модели на BMW.

Други обаче твърдят, че при X2 ще дебютира изцяло нова концепция за оформление на интериора. Каква обаче ще бъде тя, не се споменава. Проблем може да се окажат задните места, тъй като заради скосения таван пространството там ще бъде ограничено. Багажникът ще бъде със същия обем като при X1 – 500 литра.

Колко ще струва и с кой ще се конкурира

Какво ще представлява ново BMW X2
Очаква се като цена X2 да се помести над X1, но под X3. Това означава, че кросовърът ще стартира от около 43 000 евро. Основните му конкуренти на пазара ще бъдат Mercedes-Benz GLA, Infiniti Q30 и Audi Q2.

Снимки: Motor1, Carscoops, AutoExpress, Autocar
 

Тагове: bmw x2
0 от 500