IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar Land Rover ще използва двигатели BMW

Става въпрос за върховите V8 мотори на германците, твърди Automobile Magazine

Jaguar Land Rover ще използва двигатели BMW

Концернът BMW и групата Jaguar Land Rover са постигнали споразумение, според което моделите на британския производител ще получат обновена версия на V8 Twin Turbo мотора на баварците, съобщава Automobile Magazine.
Jaguar и Land Rover ще получат V8 мотор от BMW
Сделката е пред финализиране, като тя предвижда агрегатът да се поставя на всички високопроизводители модели на Jaguar и Land Rover. В момента V8 двигателят на BMW разполага с обем от 4,4 литра, като развива между 450 и 600 к.с., но заради нуждите на британците ще бъде преработен. Така обемът му ще бъде намален до 4,0 литра.

В BMW смятат да насочат усилията си предимно в разработката на 4- и 6-цилиндрови агрегати, но предстоящата сделка ще им позволи да продължат производството на V8 мотори, като голяма част от тях ще бъде предназначена за конкуренти. Подобен ход е доста рентабилен, тъй като V8 двигателят използва голяма част от компонентите на 6-цилиндровия агрегат и това намалява разходите по производството му.
Jaguar и Land Rover ще получат V8 мотор от BMW
Самият 4,4-литров V8 двигател на BMW се произвежда от 2008 г., като вече на три пъти бе обновяван основно. В различни периоди той бе поставят на BMW X5 и X6, както и на някои версии 750i, 550i и 650i. От него се възползваха и в компанията Alpina, която се занимава с доработката на модели на баварския производител.

Снимки: BMW
 

Тагове: jaguar land rover
0 от 500