IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen спира 79 модела в Южна Корея

Временната мярка е заради Дизелгейт

Volkswagen спира 79 модела в Южна Корея

Германският автомобилен концерн Volkswagen ще спре да продава засегнатите от скандала с манипулираните емисии модели в Южна Корея, преустановявайки по този начин почти цялата си дейност по продажбите в страната. В писмо до местните дилъри дъщерното дружество Audi Volkswagen Korea Co пише, че вносът на 79 модела ще бъде преустановен в понеделник, предава DPA.
Volkswagen спира 79 модела в Южна Корея
Снимка: Ройтерс

Мярката, която според Audi Volkswagen Korea Co ще е в рамките на три месеца, е пореден сериозен удар за концерна от Волфсбург. Много от неговите модели са сред най-внасяните коли в Корея. „Решението не означава, че Volkswagen се оттегля от Корея, това е много важен пазар за нас. Ние ще поискаме ново лицензиране на нашите коли, ако правителството отнеме сертификатите“, казва представител на Volkswagen Korea. Процесът можело да отнеме няколко месеца.

Министерството на околната среда в Сеул планира да отнеме лицензите за 79 модела, включително на Golf, Jetta, Tiguan, Audi A3 и Audi A6, стана ясно по-рано. Следователи са стигнали до извода, че документацията за емисиите и шума на колите е била фалшифицирана. За понеделник министерството планира провеждането на обществено изслушване, преди да вземе окончателно решение през седмицата. Отнемане на лицензите би довело до глоби, връщане на около 79 000 автомобила и забрана за продажба на досега непродадените коли.

През миналата седмица прокурори от Сеул обвиниха 52-годишен мениджър на местното поделение на VW заради предоставяне на документи с манипулирано съдържание, което представлява нарушаване на законите за качеството на въздуха. През ноември южнокорейското правителство накара местното дъщерно дружество на Volkswagen да направи сервизна акция за повече от 125 000 дизелови автомобила на VW. В същото време правителството наложи глоба от 14,1 млрд. вона (11 млн. евро) на концерна.

Още по темата - в Investor.bg

0 от 500
  • #10
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Май не сте били в Кореа. Там 99% от автомобилите са Hyundai и KIA. Отвреме на време се явява и някое ауди или голф, които се познават по отчетливото хлопане на долнопробен дизел под капака. Отидете и вижте,преди да говорите за нация, която е по-развита от всички "бели" държави в Европа.
  • #9
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Накрая само в Германия, България и Китай ще си ги карат. Няма да има нормална държава в която да ги карат тези кочини.
  • #8
    23 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Просто корейците си държат на стандартите. Те и със Рено се заядоха, но французи просто изхвърлиха проблемния 1.5 дизел от гамата на Самсунг а всичките им останали двигатели си бяха ок. При ВАГ явно положението е по тежко.
  • #7
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Отново болните почнаха да пишат.Корейците ако са искат да стимулират местното производство много лесно просто щяха да забранят вноса.Сега сигурно и някой ще ги изкара лицемери като американците.
  • #6
    4 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да ударим едно рамо на киа и Хюндай, кога ако не сега?
  • #5
    4 rate up comment 25 rate down comment
    анаеробен ( преди 7 години )
    Така и не разбрах как има още ЖИВИ НЕМЦИ ,след като те си карат предимно немски автомобили-замърсители ? ? ? Или те изнасят гадните , а за тях си оставят чистичките . . . . . дали
  • #4
    38 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    А в Европа кога ще ги забранят
  • #3
    27 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Айде стига плюхте бе! Като сложиш различните цветове и си стават бройките като нищо. Друг е въпроса доколко е временна мярщата да Корея. Тея не са дизел-мазохисти все пак.
  • #2
    25 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Нещо да не сте объркали бройката бе смешковци!Какви 79 модела, какви 5 лв. Те в цялата си гама нямат толкова модели заедно с всички марки в групата. Да не са сложили и вурстовете и кетчупите в цялата бройка? Както се знае там са най-силни швабетата.
  • #1
    32 rate up comment 6 rate down comment
    WRX ( преди 7 години )
    Кенефаген :D