IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki SX4 получи нови мотор и трансмисия

Кросовърът вече ще се предлага със скоростна кутия с 2 съединителя

Suzuki SX4 получи нови мотор и трансмисия

Компактният градски кросовър Suzuki SX4 претърпя сериозно обновление, което освен освежена външност включва нов бензинов турбо мотор, скоростна кутия с два съединителя, както и допълнителни мултимедийни възможности.
Suzuki SX4 получи нови мотор и трансмисия
Известният още като S-Cross модел е станал далеч по-агресивен на външен вид, като за това важна роля играят новата хромирана решетка на радиатора, видоизменените светлини, новият капак и преработената предна броня. В задната част промените се изчерпат с по-съвременни светлини със светодиодни панели.

След фейслифта автомобилът е получил 1,4-литров бензинов турбо мотор от семейството Boosterjet с мощност 140 к.с. и 220 Нм. Този двигател е познат от новото поколение на Suzuzki Vitara. Базовата версия на SX4/S-Cross на свой ред разчита на 1,0-литров агрегат със 112 к.с. и 170 Нм.

Дизеловата модификация продължава да бъде оборудвана с 1,6-литров DDiS, развиващ 120 к.с. В базовото оборудване на модела е включена 6-степенна механична скоростна кутия, а досегашната вариаторна трансмисия се заменя от 6-степенен „автомат” с два съединителя. Като опция ще се предлага система за задвижване на четирите колела AllGrip.

Интериорът на кросовъра на практика не е променян, но вече е включена нова мултимедийна система, работеща с Apple CarPlay и Android Auto. Увеличено е и количеството хромирани елементи в салона.

Производството на модела стартира в завода в Унгария, а продажбите в Европа ще започнат през есента.

Снимки: Suzuki
 

Тагове: suzuzki sx4 s-cross
0 от 500