IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Косовар сложи V10 в стар Golf

Двигателят с 1250 к.с. е взет от Audi RS6 (Видео)

Косовар сложи V10 в стар Golf

VW Golf е една от достъпните коли с най-брутални доработки. Предният такъв тунинг идва от Косово, като залага на огромен 5,0-литров двигател, преработен да генерира умопомрачителните 1250 к.с.
Косовар сложи V10 в стар Golf
Снимка: GOGI Racing / Facebook

Проектът е дело на тунинг компанията GOGI Racing, като е базиран на 4-тото поколение Golf. В коша на хечбека е напъхан V10 двигател с обем 5,0 литра, който е свален от второто поколение на Audi RS6. Двигателят е толкова масивен, че се наложило по-голямата част от предния капак да бъде премахната.

Стандартно този мотор генерира 580 к.с., но благодарение на новите турбини и системата NOS мощността е нараснала до 1250 к.с. За да избегнат евентуални проблеми при конституирането, косоварите са заели повечето компоненти от RS6 - типтроник трансмисията ZF 6HP26A, управлението, задвижването към четирите колела и дори уредите на таблото.

Резултатът е определено впечатляващ. За съжаление обаче от GOGI Racing не разкриват нищо за динамичните възможности на доработения Golf.


 

Тагове: vw golf gogi racing
0 от 500