IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda ще предложи още два спортни модела

Напомпаните версии на кросовъра Kodiaq и флагмана Superb ще се появят до 3 години

Skoda ще предложи още два спортни модела

Гамата спортни модификация на моделите на Skoda ще бъде попълнена със спортни версии на седана Superb и на все още неизлезлия кросовър Kodiaq, чиято премиера ще се състои на автосалона в Париж. Това съобщава Auto Express, като се позовава на генералния директор на компанията Берхард Майер.
Skoda ще предложи още два спортни модела
По думите му все повече клиенти на марката се ориентират към моделите Octavia и Superb със спортния пакет Sportline. Именно това е причината чехите да се замислят за разширяване на линията с „напомпани” модификации, в която към момента влиза единствено Skoda Octavia RS.

Според Майер в компанията ще се ориентират към големите модели, въпреки че феновете на марката искат да видят компактен хечбек RS. В Skoda са на мнение, че дори да пуснат такъв автомобил, той няма да се продава добре и затова няма смисъл изобщо да се работи върху подобен проект. По тази причина бе спряна спортната версия на Fabia.

„Напомпаните” Skoda Superb и Kodiaq ще излязат в края на 2018 или началото на 2019 г. Отлагането им за подобен период се дължи на факта, че в компанията смятат да залагат в близко бъдеще на развитие на хибридните технологии. С тяхна помощ Skoda се надява да стъпи и на пазара в САЩ.

„В Щатите се продават около 25% от автомобилите в световен мащаб и трябва да сме луди, за да игнорираме това. Пазарът там обаче значително се различава от този в Европа и ние внимателно следим процесите на него. Няма да пришпорваме процеса, но пък сме наясно, че с излизането на Kodiaq имаме всичко нужно, за да стъпим сериозно в САЩ”, обясни Майер.

Снимка: Skoda
 

Тагове: rs skoda superb skoda kodiak
0 от 500