IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda подготвя изцяло карбонов NSX

Суперколата се задвижва от бензинов двигател

Honda подготвя изцяло карбонов NSX

Honda публикува снимки на състезателното купе NSX GT3, което е с изцяло карбонови конструкция и купе. Самият модел бе представен още през пролетта на автосалона в Ню Йорк.
Acura подготвя изцяло карбоново NSX
Към момента спортното подразделение на автомобилния производител - Honda Performance Development, продължава с разработката и настройките на машината. Тестовете се провеждат в САЩ, Япония и Европа, като трябва да завършат през есента. Автомобилът се подготвя за шампионата на Северна Америка през 2017 г.

Вместо с хибриден силов агрегат, който се поставя на стандартната Acura NSX (Honda NSX в Европа), състезателното купе е оборудвано с 3,5-литров туин-турбо V6 мотор със сух картер и 6-степенна секвенциална скоростна кутия. Мощността на мотора засега не се съобщава.
Acura подготвя изцяло карбоново NSX
„Гражданският” NSX се задвижва от хибридна система, в която влизат V6 бензинов двигател, 3 електромотора и 9-степенна скоростна кутия с 2 съединителя. Общата мощност на агрегата е 573 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди. Максималната скорост е 307 км/ч.
Acura подготвя изцяло карбоново NSX
Цената на стандартния NSX варира между 156 000 и 205 700 долара. Това го прави един от най-скъпите автомобили, които ще се произвеждат в САЩ.

Снимки: Acura


 

Тагове: honda nsx acura nsx
0 от 500
  • #14
    12 rate up comment 1 rate down comment
    BMWerke ( преди 7 години )
    е не си прав!сравяваш кола която ползва платформа с други модели и двигатели които се слагат и в голф,с кола разработвана 10 години,кола която се свързва с великият Сена.Кола разработена Да НЕ е за всеки.Р8 е за първенюта,НСХ е съвсем друга история.
  • #13
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това, ако не беше толкова грозно щеше да е смешно!
  • #12
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Ха, ха, ( преди 7 години )
    Това не е икона, а кокона и то жълтурска! Ауди R8 е с пъти по-стилно и по-красиво от тая настъпена жаба, на която отзад за спойлер са й монтирали една греда за чудо и приказ! Жълтите правят добре единствено мотоциклети!
  • #11
    18 rate up comment 5 rate down comment
    BMWerke ( преди 7 години )
    Хора стига писахте глупости,НСХ е икона и за нея е :или хубаво или нищо.Мисля обаче че е крайно време да я видим в сравнителни тестове :)
  • #10
    5 rate up comment 4 rate down comment
    RRE S3 ( преди 7 години )
    Po minusite se razbira kolko bedni hora pi6at tuka
  • #9
    17 rate up comment 4 rate down comment
    хехехехех ( преди 7 години )
    що няма време от ринга на р8 в10, но не ГТ версията да се посмеем малко.само на гт версията времето оповестили, която е 100кг по лека и с начална цена 240 000$ т.е. $94 000 по висока
  • #8
    17 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    вчера как се смях като даваха предаването мегазаводи за ауди р8суперавтомобила ускорявал от 0 до 100км/ч за 3,8сек и било много бърз кош разбираш ли
  • #7
    25 rate up comment 13 rate down comment
    Tankist ( преди 7 години )
    Абе , да не сте се напили с белина бе , как ще сравнявате р8 с хондата. Аудито е пълен овнешки таша... в сравнение с тази хонда , айде по сериозно прочетете не гледайте само външния вид.
  • #6
    13 rate up comment 17 rate down comment
    Поредните ( преди 7 години )
    *** с перка от Хонда!
  • #5
    17 rate up comment 23 rate down comment
    100% ( преди 7 години )
    Жалка имитация на R8...