IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопроизводителите във Великобритания губят милиарди заради Brexit

Експерти предричат спад на продажбите с над 1 млн. бройки за 3 години

Автопроизводителите във Великобритания губят милиарди заради Brexit

Великобритания гласува за напускане на ЕС, като това ще се отрази сериозно на икономиката на страната. Един от отраслите, които ще пострадат най-много, е автомобилната промишленост, твърдят аналитици от LMC Automotive.
Автопроизводителите във Великобритания губят милиарди заради Brexit
Според тях продажбата  на нови автомобили ще спадне с около 1 млн. бройки през следващите години, което ще нанесе загуби за милиарди на производителите. Само през тази година продажбите ще намалеят със 120 000 коли, а през следващите 2 години – с още 800 000. Решението за Brexit също така ще окаже влияние и на инвестициите, тъй като автопроизводителите няма да рискуват да влагат пари при подобни обстоятелства.

Финансови експерти от компанията Everscore ISI изчисляват, че  автомобилните производители във Великобритания ше се простят с около 9 млрд. долара потенциална печалба. Те са на мнение, че през 2017 г. продажбите ще спаднат с 14%, като най-сериозно ще пострадат PSA, VW Group и Ford.

„Това е лош ден за Европа, но най-вече за Великобритания. В географски план държавата може и да остров, но в политически и икономически – не е”, бе лаконичният коментар на председателя на борда на директорите на Daimler AG – Дитер Цетше.

Местният производител Jaguar Land Rover очаква заради Brexit да се прости с печалба от 1,3 млн. долара до 2020 г. Други две компании - Rolls-Royce и Mini, които са част от концерна BMW, засега се въздържат от прогнози. Свои притеснения за бъдещето изразиха и от Toyota и Nissan, които имат големи заводи на Острова.

Снимка: Mini

Тагове: brexit
0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    При война съм съгласен че русия е по-вероятния победител. Но нас това какво ни бърка след като втората по големина армия в НАТО ни е комшия. Докато дойдат братушките тук няма да е останал камък върху камък. Също така ние ще сме главен аванпост на Русия и ще го ядем дебелия като бойните действия се водят тук
  • #26
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Да, но при война ако сме с Русия ще живеем, ако сме с нато сме свършени.Русия не може да направи телевизор, нито смартфон.Не може дори ножче за бръснене и четка за зъби да направи, но според теб има оръжия, с които да победи технологичните гиганти на планетата.Интересна теория.Я напиши още нещо да се посмеем.
  • #25
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Русия е една изостанала държава във всяко едно отношение.Разчитат главно на разпродажба на природните си богатства.Питайте го тоя *** дето пише възхвали за Русия каква кола кара Лада или Ауди? И какъв му е телевизора Електрон или японски. То пък толкова да му личи тролското писане,безсмислено и по селски просто.
  • #24
    10 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 ( преди 7 години )
    Русия ако нямаха тези ресурси, които имат щяха да са като някоя страна от 3тия свят в Африка. А това, че средните заплати в БГ и там са съизмерими, говори точно това, че народът им живее зле, като нас и има малцина олигарси и огромна корупция.
  • #23
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    На русофилите щом ви е мъчно за русия защо не емигрирате щом там е толкова по добре. Само за справка ще кажа че в Москва средна заплата 900 евро а среден наем на жилище 600-700 евро. И сега искам да ви запитам как в един от най-скъпите градове на света живеят с оставащите 200-300 евро.
  • #22
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сега неудачниците са зле, искат при социализма защото живееха на гърба на къдърните хора и взимаха същите заплати. Обаче къдърните хора им писна това този режим. Сега некадърниците като тебе им се ще пак да дойде това време да ходят навсякъде безплатно и без да работят. Ама това няма как да стане. Вземи се научи да работиш иначе и Русия и тя няма да може да ти помогне.
  • #21
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да, и аз ако усетя, че тук замирише на Русия, казвам чао на България. Още помня онзи ад от преди 1989 г. Не, благодаря!
  • #20
    30 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    спомнян си като дете как гледах тоблерон и шоколадово яйде в корекома и баща ми нямаше как да ми купи. Не искам моите деца да имат тази съдба, ако дори и замирише на Русия си дигам багажа и бягам от тази .няна империя възможно най-далеко.
  • #19
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    По тази логика, ние също трябва да имаме претенции към Крим, защото първите следи от селища там са български. Така, че не си съчинявай полуистини, да защитаваш руснаците.
  • #18
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Най са ми смешни коментарите на ушан.ките!