IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

NEVS е готов с електрическия Saab 9-3

Моделът обаче няма да се предлага под шведската марка

NEVS е готов с електрическия Saab 9-3

Шведският консорциум с китайски инвеститори National Electric Vehicle Sweden (NEVS) тества предсерийна версия на електрически седан, създаден на базата на Saab 9-3. Автомобилът обаче ще се появи на пазара под ново име, тъй като NEVS няма право да използва шведската марка.
NEVS е готов с електрическия Saab 9-3
Прототипът на електрическия Saab дебютира през 2014 г., а година по-късно NEVS обяви, че е сключил сделка за доставката на 150 000 бройки от модела на китайската Panda New Energy Ltd. Малко след това NEVS получи забрана да продава продукцията си под марката Saab.

Само преди дни консорциумът съобщи, че е създал собствен търговски знак, който ще се казва NEVS. Първият модел от новия бранд е именно същият 9-3, като от снимките, публикувани в медиите в Китай, става ясно, че седанът не е претърпял значителни изменния. Единственото отличие от предишния Saab 9-3 е отсъствието на решетка и наличието на ново лого.

Очаква се силовият агрегат на модела да остане предишният. Това означава, че седанът ще се предлага с електромотор на предните колела, развиващ 140 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч при тежащия 1800 кг. електромобил ще отнема 10 секунди, а само с едно зареждане пробегът ще бъде около 300 км.
NEVS е готов с електрическия Saab 9-3
Освен електрически седан на базата на Saab 9-3 в моделната гама на NEVS ще влязат още 3 кросовъра и фастбек. Всички ще работят на ток, като главният им пазар ще бъде Китай.

Снимки: Autohome
 

Тагове: nevs saab 9-3
0 от 500