IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini обединява сили с Boeing

Италианците отвориха изследователски център в Сиатъл

Lamborghini обединява сили с Boeing

Италианският производител на спортни автомобили Lamborghini откри изследователски център за разработка на високотехнологични композитни структури (Advanced Composite Structures Laboratory - ACSL). Той се намира в Сиатъл, а създаването му е посветено на 30-годишнината от началото на използване на въглеводород в конструкцията на суперколите на марката.
Lamborghini обединява сили с Boeing
Изборът на Сиатъл никак не е случаен, тъй като там се намира централата на производителя на самолети Boeing, който също ще участва в проекта като партньор на италианците. Новата лаборатория ще изледва потенциала на композитните материали, като резултатите ще бъдат използвани за направа на новите суперколи на компанията.
Lamborghini обединява сили с Boeing
„Lamborghini има богата история за използване на такива материали – като започнем от Countach Ouattrovalvole и стигнем до наши дни, когато това е един от най-важните елементи, изпозвани при напарвата на нашите суперколи. С този проект обединяваме миналото и бъдещето”, коментира генералният директор на компанията Стефано Доменикали.
Lamborghini обединява сили с Boeing
Италианският производител ще се насочи най-вече към развитието на технологията Forged Composite®, която в Lamborghini посочват като едно от най-важните си технически постижения. При нея създаденият композитен материал е с такива свойства, че позволява да бъде преработен за използване в суперколите за много по-кратък период от време в сравнение с традиционните методи за производство.
Lamborghini обединява сили с Boeing
Технологията бе използвана още преди 6 години при концептуалния модел Sesto Elemento. Неговите качества превъзхождат тези на стандартните олекотени метали, тъй като освен с по-ниско тегло се отличават и с по-високата си надеждност. Според представители на марката именно това дава предимство на Lamborghini пред останалите производители на суперколи.

Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    FF, ти каза че едва ли не нямали нищо общо и аз ти показах с факти как имат. Останалото са просто обиди, които ще подмина :)
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    FF ( преди 7 години )
    Прав съм нали..100 % *** си ти.. хахах .Ламбо е фирма за супер автомобили от преди да има гугъл..Та баш ти недей ми обяснява къде какво да пиша.Че ти май си правен след Гугъл.. По твоята развалена логика 5 фирми са еднакви щото ползват Garett компресори ли бе знайко.Ми то като са едно и зъщо нека да съжалим собствениците на Ламбовци как са се минали горките..за двойна цена взели по скъпо Р8.Хахах. Забавление е с такива като тебе:)
  • #9
    5 rate up comment 4 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    FF, за тъпотията си прав на 100%.Сега отвори гугъл и напиши "lamborghini audi steering wheel" и виж как Ламбо и Ауди нямали НИЩО общо....Умник!
  • #8
    8 rate up comment 1 rate down comment
    FF ( преди 7 години )
    ноф фносее.. май ти не си разбрал..,че тъпотията е генетична и се наследява..ко да правим,природа.Колкото Крал Дошу има общо с автомобилите толкова и Ламбо с Ваг..Хората си правят феноменални автомобили па вие си говорете небивалици..
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    нововнос ( преди 7 години )
    Абе не сте разбрали. Ще работят заедно, в смисъл че имат договор с Боинг по най-бърз начин да транспортитар резервни части по сервизите на ВАГ по целия свят, с цел многобройните повреди по това Ауди Р8 да бъдат отстранявани максимално бързо за да се чувстват собствениците добре.
  • #6
    13 rate up comment 3 rate down comment
    FF ( преди 7 години )
    Дошееее *** ти жив ли си беее.... Да не беше на специализация в Хонда..да надзираваш самолето производството...:) Хихихи.. инак си прав..правят летящи косачки наричат ги самолетосачки :)
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    До Дошо ( преди 7 години )
    Но най-много сенокосачки и генератори!
  • #4
    15 rate up comment 3 rate down comment
    ??? ( преди 7 години )
    Airbus или Boeing прави хонда???
  • #3
    16 rate up comment 0 rate down comment
    fsb ( преди 7 години )
    шесто елементо - любимото ми ламбо...
  • #2
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Самолети прави HONDA.СОЦваген най-много да направи някой витлов дизел.