IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВАЗ почете юбилея си с 2 специални модела

Модификациите на Vesta и XRay ще излязат в серии от по 500 бройки

АвтоВАЗ почете юбилея си с 2 специални модела

Най-големият руски производител на автомобили – компанията АвтоВАЗ, отбеляза 50-годишнината от създаването си с две специални модификации на седана Lada Vesta и хечбека XRay.
АвтоВАЗ почете юбилея си с 2 специални модела
Машините ще бъдат произведени в ограничен тираж от по 500 бройки, като в основата им са топ-версии на двата модела. Те има специално оформление както на екстериора, така и на салона. Автомобилите ще бъдат в специален оранжево-червен цвят, като част от елементите – покрива, корпусите на огледалата и стойките на вратите са боясидани в черно.

Специалните седан и хечбек ще се отличават и по 16-цоловите джанти, както и по емблемите с цифра 50 на багажника и на задните стойки. За интериора е използвана алкантара, като на облегалките на предните седалки също се вижда цифрата 50. Всеки един от автомобилите ще има и табелка с индивидуалния му номер, която ще бъде поставена на волана.

За юбилейните Vesta и XRay е предвиден един и същ мотор – 1,6-литров бензинов, развиващ 106 к.с. Той може да работи както с 5-степенна механична скоростна кутия, така и с роботизирана трансмикия, производство на АвтоВАЗ.

Всеки един от купувачите на двата автомобила ще поучи сертификат, че колата му принадлежи към специалната серия. Специалната Lada Vesta ще струва 735 000 рубли (10 200 евро) с механична кутия и 760 000 (10 460 евро) с автомат. При XRay цените са съответно 799 000 рубли (11 000 евро) и 829 000 (11 200 евро).

Снимки: АвтоВАЗ

Тагове: lada xray lada vesta
0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до краптор ( преди 7 години )
    Миличък?Я се стегни малко бе.Аман от лигавия ви начин на изразяване.Не сте мръднали и милиметър от ВСВ насам.Само превземане и агресия са ви в главите.
  • #6
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Бургас ( преди 7 години )
    Я да питам ние какво произвеждаме?? Едно голямо нищо.Това е че е пълно с *** и философи загиваме. А за разбирачи няма да говоря-оправихме нас че и света почнахме да оправяме.
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    raptor ( преди 7 години )
    Миличък, няма да стане! Туко виж сме анексирали САЩ! Хахахаха! Ще карам лада произведена в заводите на ДЖИ ЕМ!
  • #4
    9 rate up comment 8 rate down comment
    до краптор ( преди 7 години )
    Тоа па, тоа па, още тая не купил(няма и да купи) и за след 5 години мисли.До тогава РФ ще се е разпаднала на 20 държави.
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    karutsar ( преди 7 години )
    "раптор"-е нема да можеш да си го купиш , защото рашъните нещо са се объркали , турили му погрешен сертификат.Техният сертификат не важи по нашите геогравски ширини.Техният сертификат да си го тачат на воля , ние не се интересуваме от него.
  • #2
    14 rate up comment 11 rate down comment
    раптор ( преди 7 години )
    Само да влезнат в продажба в България и си купухам веднага един ЕКСРЕЙ! Каквато ще да е! Ама ми е симпатична, достъпна и родна! След 5 години я сменям за друга така или иначе!
  • #1
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Another one drives a Duster :D