IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X5 демонстрира потенциал

Ателието G-Power напомпа всъдехода със 750 к.с.

BMW X5 демонстрира потенциал

Второто поколение на BMW X5 M F85 в заводската си версия е един от най-мощните „напомпани” кросовъри, появявали се някога. Германските специалсти от ателието G-Power обаче решиха, че моделът има още по-голям потенциал, който трябва да бъде разкрит.
BMW X5 демонстрира потенциал
Фирмата предлага триетапна модификация на би-турбо мотор с 8 цилиндъра, който в оригинал разчита на 575 к.с. По желание на клиента мощността може да бъде увеличена до 650, 700 и 750 к.с. Първите два варианта се постигат с помощта на препрограмиране на блока за управление, а най-мощният – с допълнителна модернизация.
BMW X5 демонстрира потенциал
При третия стадий 4,4-литровият V8 агрегат освен 750 к.с. предлага и въртящ момент от 980 Нм. Въпреки сериозното си тегло германският всъдеход преминава разстоянието от ¼-миля за 11,5 секунди. За сравнение най-бързият сериен автомобил на планетата – Bugatti Veyron в топ-версията си Sport, прави същото за 9,8 секунди.
BMW X5 демонстрира потенциал
След намесата на експертите от BMW X5 M F85 е получил изпускателна система от титан, която освен че предлага уникален звук е и с 23 кг. по-лека от стандартната. Преработен е и турбокомпресорът, а за подобряване на управляемоста кросовърът е поставен на 23-цолови джанти Hurricane RR с гуми с размер 325/25R23. От компанията твърдят, че джантите са направени от авиационен алуминий и са най-леките в класа си.
BMW X5 демонстрира потенциал
Снимки: G-Power
 

Тагове: g-power bmw x5
0 от 500