IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda работи над електрически кросовър

Моделът ще изминава около 500 км с едно зареждане

Skoda работи над електрически кросовър

Чешкият автомобилен производител Skoda разработва кросовър, задвижван с електричество. Това ще бъде напълно нов автомобил, който няма да има нищо общо с вече съществуващи модели на марката, съобщава Autocar.
Skoda работи над електрически кросовър
Машината трябва да бъде готова през 2020 г., като според директора на британското подразделение на компанията Дънкан Мовасаги е много по-евтино тя да бъде разработена от нулата, отколко да се преработва някой от сегашните автомобили.

Топ-мениджърът не разкри подробности за бъдещия електрически SUV на чехите. Очаква се с пълни батерии автомобилът да изминава около 500 км, а зареждането да отнема между 15 и 90 минути. В основата на кросовъра на чехите ще бъде платформата MEB (Modular Electric Toolkit), на която бе изграден и показаният по-рано тази година концепт Volkswagen Budd-e. Тъй като електрическият агрегат е доста компактен, новият модел може да бъде със 7 места.

Създаването на електрически модел от Skoda е част от плановете на Volkswagen Group, които предвиждат през 2025 г. концернът да продава 1 млн. електромобила и хибрида на година. Всички компании, които са част от групата, включително и Skoda, до 2020 г. трябва да предложат 20 нови модела на електричество или със смесени силови агрегати.

Снимка: Skoda

0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Не бери грижа за собствениците на Шкода. Карай си 10-15 годишната 3 литрова 46-ца пичеловка. И не завиждай че хората имат голям багажник. Ако не беше слагал газ и ти щеше да имаш
  • #1
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 7 години )
    Създаването на електрически модел от Skoda е част от плановете на Volkswagen Group, които предвиждат през 2025 г. концернът да продава 1 млн. електромобила и хибрида на година.Ама ЩЕ продава бе, как няма да продава?Даже ЩЕ продава по 2 милиона(най-малко)