IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpine излиза на пазара до края на годината

Купето ще получи 1,8-литров мотор с мощност до 300 к.с.

Alpine излиза на пазара до края на годината

Новият спортен автомобил на марката Alpine, която принадлежи на компанията Renault, ще се появи на пазара до края на годината. Това съобщиха официално от прес-службата на производителя. Досега се твърдеше, че серийната версия ще бъде пусната в продажба през 2017 г.
Alpine излиза на пазара до края на годината
Предвестниците на серийния Alpine бяха концептуалните Alpine Celebration и Alpine Vision, които дебюютираха през 2015 и 2016 г. Новият спортен модел е първият за марката през последните 20 години, като представлява купе с две врати и разположен в задната част двигател.

Автомобилът няма да тежи повече от 1100 кг, като ще бъде оборудван с 1,8-литров турбомотор, чиято мощност ще бъде между 250 и 300 к.с. Това ще позволи на спортното купе да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 4,5 секунди.

Главният конкурент на серийния модел на французите ще бъде Porsche 718  Cayman. Очаква се при излизането си на пазара Alpine да струва около 40 000 евро.

Снимки: Renault
 

Тагове: renault alpine
0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Емчо ( преди 7 години )
    каквито и качества и достойнства да си имат автомобилите на Renault & Co винаги ще си се продават с имиджа и предубежденията за евтината "алтернатива". Това е. Престиж не се гради с рекорди по определени показатели, най-малко пък с рекорди по ниска цена;)Така седят нещата според мен.Ако същата бричка беше с надпис Porsche отпред, моментално повишава кефа да я имаш, заради гъдела на егото.А що се отнася до спортните възможности Lotus Exidge Sport 350 е според мен добър избор в класа
  • #7
    3 rate up comment 5 rate down comment
    ада ( преди 7 години )
    4С е карбонова, изглежда по- добре и е с 100кг по лека :)))
  • #6
    6 rate up comment 12 rate down comment
    брексит ( преди 7 години )
    той и България в началото на миналия век е била сред първите икономики на Европа ама сега къде сме, а чичепомниш ли кога си строил Хаймбоаз с лопати и кирки , а сега има булдозери дето местят планини , а чиче ?
  • #5
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Един там ( преди 7 години )
    Добре изглежда ...Сходни данни с Алфа 4С (тук, малко повечко са форсиле матора ..)Сходни цени ...Един интересен сблъсък би се получил..Некоя слимка вътре да беа туриле..
  • #4
    28 rate up comment 7 rate down comment
    112 ( преди 7 години )
    Страхотен автомобил, а с тази цена кой ще си помисли за Кайман, освен по комплексарски причини.
  • #3
    28 rate up comment 8 rate down comment
    :) ( преди 7 години )
    Алпин когато са наказвали Порше си се разхождал още в баща си. Моля не си давай много зор в мислене.
  • #2
    31 rate up comment 5 rate down comment
    М ( преди 7 години )
    "Англея екзит",прекалено си млад за да знаеш,че в края на 60-те и началото на 70-те именно Алпин беше конглокент и то успешен на Порше. Освен това по информацията до сега в Новият Алпин всичко ще бъде на много високо ниво и качество не отстъпващо на т.нар."премиум".Не че Порше е на ниско ниво напротив, но Алпин няма да му отстъпва с много в качество,а по цена ще е далеч под него.
  • #1
    7 rate up comment 33 rate down comment
    брексит ( преди 7 години )
    колко мъка има по този святрено щяло да конКУРрира порше !с кое точно ?само по цена - едва ли - качеството си има цена и тя никога не е ниска....дошовашка работа