IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce показа най-бързите Ghost и Wraith

Двата автомобила ще дебютират на родна земя

Rolls-Royce показа най-бързите Ghost и Wraith

Гудууд е специално място за производителя на луксозни автомобили Rolls-Royce. Там се намират щаб-квартирата на компанията, както и заводът, в който се сглобяват машините. Освен това там всяко лято се провежда и Фестивалът на скоростта, който привлича голяма част от автомобилните компании.
Rolls-Royce показа най-бързите Ghost и Wraith
Събитието е през този уикенд, като специално за него Rolls-Royce подготви специална версия Black Badge на два от моделите си - Ghost и Wraith. Те са получили новости по екстериора, съответстващи на името на модификацията, които обаче не са толкова важни, тъй като в Гудууд се търси най-вече мощността.

Версията Rolls-Royce Wraith Black Edge е получила форсиран до 623 к.с. двигател V12 с обем 6,6 литра и максимален въртящ момент от 870 Нм. За сравнение стандартният модел разполага с 563 к.с. и 780 Нм. При Ghost Black Edge характеристиките са малко по-скромни, като моторът е същият, но мощността му е увеличена до 603 к.с., а въртящият момент достига 840 к.с.
Rolls-Royce показа най-бързите Ghost и Wraith
И двата автомобила са оборудвани с 8-степенна автоматична трансмисия, но от Rolls-Royce отказват да съобщят динамичните им характеристики. Не е ясно и дали се предвижда серийно производство на двете машини.

Снимки: Rolls-Royce

0 от 500
  • #1
    32 rate up comment 0 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 7 години )
    Абе не знам защо, но си мисля, че серийно Гоуст има 571 коня, а Рейт - 632, та не знам тук за какво увеличение става дума...Преводът като цяло е от Транслейт май. Иначе с тези нови предни светлини Рейт изглежда много добре :)