IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford тества карбонов Focus RS

Модификацията ще ускорява от 0 до 100 км/ч за около 4 секунди

Ford тества карбонов Focus RS

Компанията Ford започна изпитания на най-мощната модификация на спортния хечбек Focus RS, чиято каросерия е направена предимно от карбонови елементи. Снимки на автомобила, правещ впечатление с агресивната си аеродинамика, бяха публикувани от изданието Motor 1.
Ford тества карбонов Focus RS
Освен олекотена каросерия машината е получила карбоново-керамични спирачни механизми, елементи на каросерията от алуминий и облекчен интериор. Във Ford са се отказали от някои части от шумоизолацията, както и от допълнителни опции и това е позволило на хечбека да отслабне със 100 кг. Сега теглото му е 1500 кг.

Хечбекът разчита на 2,3-литров турбо-мотор EcoBoost, който развива 350 к.с. и 440 Нм въртящ момент. Той е оборудван с функция overboost, при която в продължение на 15 секунди въртящият момент достига 470 Нм. Очаква се агрегатът да бъде доработен, което ще позволи мощността му да нарасне с около 15%, а въртящият момент с около 5%.

Когато това стане факт, Ford Focus RS ще се превърне в най-мощният хот-хеч на планетата. Сега тази титла принадежи на Mercedes-Benz A45 AMG, който разчита на 381 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди. Очакванията са новата версия на Focus RS да прави същото за около 4 секунди. За сравенние ускорението при стандартния модел отнема 4,7 секунди.
Ford тества карбонов Focus RS
Според неофициални данни най-мощната модификация на модела ще се казва RS500. От нея ще бъдат произведени точно 500 бройки, като това ще стане през втората половина на 2017 г.

Снимки: Motor 1
 

Тагове: ford focus rs
0 от 500