IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

$960 за всяко Mitsubishi с манипулиран двигател

Според Nikkei японската компания ще плати общо S600 млн. обезщетения

$960 за всяко Mitsubishi с манипулиран двигател

Японската автомобилна компания Mitsubishi Motors планира да плати компенсация за около 600 млн. долара на собствениците на четири модела превозни средства, при които бяха разкрити манипулирани тестове за разход на гориво. Всеки собственик ще получи по 100 хил. йени (960 долара), съобщава японският вестник Nikkei в петък, цитиран от Ройтерс.
$960 за всяко Mitsubishi с манипулиран двигател
Част от засегнатите модели. Снимка: Mitsubishi

През април Mitsubishi призна, че са били манипулирани тестовете за разхода на гориво на 625 000 превозни средства, включително два модела, произведени за Nissan Motor. Компанията заяви, че неправилни изчисления за изразходваното гориво са били използвани при девет други модела.

Производителят на автомобили засега не предоставя коментар по темата, макар че планира брифинг за продължаващото държавно разследване срещу нарушенията по-късно в петък.

От публикацията в Nikkei не става ясно дали и колко голяма компенсация ще бъде предложена за другите превозни средства, при които са били използвани нерегламентирани методи за измерване на разхода.

Скандалът, който компанията отдаде на натиск за представяне на конкурентни данни за разхода на горивото и слаб надзор при процедурите за тестване, доведе до планове на Nissan да поеме една трета контролен дял в затруднения производител. Президентът и главен оперативен директор Тецуро Айкава заяви през май, че ще се оттегли от поста си по-късно този месец и ще бъде заменен от Осаму Масуко.

В резултат на скандала начините за тестове на изразходваното гориво от японските производители са подложени на засилен контрол. Разследване на транспортното министерство откри, че Suzuki Motor също е използвала неразрешени тестове за изчисляване на стойностите на изхвърлените газове в някои модели още от 2010 г. насам.

Още по темата - в Investor.bg

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Дизел ( преди 7 години )
    Според Nikkei японската компания ще плати общо S600 млн. обезщетения-----------------S600?Май има фенове на Мерцедес в сайта на Аутомедия, а?
  • #12
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До първите трима ( преди 7 години )
    Кей кар има модели с 4 задвижвани и 4 завиващи колела, с място за 6 човека и три куфара и всичко това на дължина 3,40. В европа под тези размери са само тойота ай кю и смарт. И двата са двуместни реално.
  • #11
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Всички производители в са длъжни да поизвеждат този тип автомобил, защото той пасва точно на роботизираните им подземни паркинги които сами поемат колите и ги разпределят по клетки. Освен това са компактни и пасват точно на ширината на улиците и паркингите в централните части на градовете. Ама прави са голфаджийте друго си е да запречи мутресата Q7цата в центъра и да направи задръстването
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Друг клошар ( преди 7 години )
    Сега , че статията е малко къса , ще се връщат по 1000$ за 4 модела мини коли . Основното е че става въпрос заколи с двигател < 660см3 ! Коли продавани основно в Япония ! Отделно за други 5 модела , за които също е лъгано за разхода , ще има компенсация в размер на 290$. Т'ва е в общи линии ! Някой с VW да са се похвали с buyback , или поне няк'ва сума , или поне разликата в данъка да му платят . То пък и в БГ за тези емисии може да не са разбрали . Виж обаче разхода удря в джоба !
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Е да де, но Nissan Cube си е същото кубче. Това имах предвид :)
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Кей кар 3.4 м. максимална дължина.Нисан кюб 3.72 м.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    А Нисан Cube?
  • #6
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това е Кей-кар Те са предназначени за вътрешен пазар и да се съобразят с японското правителство, данъчни и осигурителни разпоредби, и в повечето селски райони са освободени от изискването да се плащат паркинг за тях!Имат строго определен размер и за това са такива на вид кубчета:)
  • #5
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    ей а вие пари от VW не чакате ли?ама ще ги видите през крив макаронближете малко сладолед през стъкло
  • #4
    14 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 7 години )
    Не разбрах на всички от 91ва ли ще платят. Има един гнилоч тук пред блока...