IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi тества горещото Q2

Спортната модификация на малкия кросовър ще излезе след 2 години

Audi тества горещото Q2

Твърденията, че Audi подготвя „гореща” версия на най-малкия си кросовър – Q2, се оказаха верни. Изданието Autocar публикува снимки на прототип на автомобила, който се тества на Северната дъга на „Нюрбургринг”.
Audi тества горещото Q2
Моделът ще носи името SQ2 и ще бъде оборудван с 2,0-литровия бензинов мотор с 310 к.с. от хечбека Audi S3. Компактният SUV ще получи различна решетка на радиатора, нова броня с увеличени въздухозаборници, разширени калници и изпускателна система със сдвоени тръби.

През април бе съобщено, че Audi SQ2 ще се появи пред публика в края на 2017 г. Последните информации обаче сочат, че компанията ще отложи дебюта на кросовъра с година. Веднага след това Audi ще пусне и още по-мощна версия на модела – RS Q2. Тя ще получи 2,5-литровия бензинов мотор с 367 к.с., който се поставя на хечбека RS3.
Audi тества горещото Q2
Стандартното Audi Q2 дебютира през март тази година, като продажбите му ще стартират през ноември. Компактният кросовър е оборудван с бензинови и дизелови агрегати, развиващи от 116 до 190 к.с. Цените на модела още не са известни.

Снимки: Autocar

Тагове: audi q2 audi sq2
0 от 500